Boek
Nederlands

Muis gaat naar de boekwinkel

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis gaat naar de boekwinkel
×
Muis gaat naar de boekwinkel Muis gaat naar de boekwinkel

Muis gaat naar de boekwinkel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis houdt van lezen. Ze gaat naar de boekwinkel om een nieuw boek te kopen. Kees, Eddie en Oscar zijn er ook. Hoe moeten ze kiezen uit al die leuke boeken? Gelukkig wil boekverkoper Struisvogel graag helpen. Oblong prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boeken, Lezen
Titel
Muis gaat naar de boekwinkel
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy goes to the bookshop
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789025872120 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Media (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis gaat een boek kopen voor Kora Kip. In de boekwinkel ziet ze erg veel boeken en al haar vrienden zijn er ook. Samen dromen ze over de inhoud: Kees leest een boek over piraten, Eddy over cowboys en Oscar over olifanten. Allemaal zijn ze heel blij met deze fantasiewereld in die mooie boeken. Ze krijgen er ook honger van en nadat Muis heeft afgerekend gaat ze Kora blij maken. Het weer zeer aantrekkelijk uitgevoerde kleurige prentenboek in oblong formaat heeft paginagrote prenten met felle kleuren en de bekende dik omlijnde figuren. Soms staat de tekst in de illustraties, soms op een witte pagina ernaast. Een plezierig vrolijk voorleesboek dat geschikt is om in een peutergroep te gebruiken en waar de doelgroep zich kan verliezen in hun eigen fantasiewereld. De platen en tekst bieden veel mogelijkheden om kinderen voor het (samen) lezen van boeken te enthousiasmeren. Op het felgekleurde omslag nodigt Muis iedereen uit om met haar mee te gaan naar de boekwinkel. Vanaf ca. 2 jaar.

Muis gaat naar de boekwinkel

'Muis' is een heel bekende figuur in de boekenwereld. Er zijn al heel wat boeken rond verschenen. Deze keer wil Muis een nieuw boek kopen. Muis gaat de winkel binnen en begint te kiezen. Zoveel mooie boeken. Muis is niet alleen in de winkel: er zijn nog andere vriendjes die ook een boek aan het kiezen zijn. Allen vertellen ze wat ze al gelezen hebben. De verkoper, Struisvogel, leest zelfs een verhaal voor en als kers op de taart is er een heus boekencafé aan de winkel. Tenslotte betaalt Muis het boek en gaat ermee naar Kora, die het cadeau krijgt.Een boek over een boekenwinkel, maar vooral over hoe leuk het is om te lezen, om in boeken te snuisteren en om een boek als cadeau te geven. Wanneer de dieren vertellen wat ze allemaal gelezen hebben, wordt dat niet duidelijk gemaakt door tekstballonnetjes, maar met 'prentballonnetjes'. Zo zie je olifant in een brandweerkostuum en in een verpleeguniform, maar ook in een tutu met muzieknoten erbij. Je weet perfect over wa…Lees verder