Boek
Nederlands

Muis gaat vliegen

Lucy Cousins (auteur)
+1
Muis gaat vliegen
×
Muis gaat vliegen Muis gaat vliegen

Muis gaat vliegen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Muis gaat vliegen! Eerst moet ze haar bagage inchecken, onderweg geeft de steward Muis iets te drinken en na het landen moet ze wachten op haar koffer. Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Vliegtuigen
Titel
Muis gaat vliegen
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Maisy goes by plane
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789025867522 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis gaat logeren bij Ella en omdat Ella heel ver weg woont, gaat Muis met het vliegtuig naar haar toe. Op het vliegveld laat Muis haar ticket zien en checkt ze haar koffertje in. Daarna zit Muis in het vliegtuig gezellig naast Pippa Papagaaiduiker en meneer Neushoorn. Vrolijk en informatief prentenboek in oblong formaat over het bekende figuurtje Muis. Dit deeltje uit de serie ‘Een hoe is dat?-boek’ laat zien hoe een vliegreis in zijn werk gaat, hoe je bijvoorbeeld je stoel kunt vinden, wat je onderweg allemaal kan doen en of je ook naar de wc kan. Moeilijke woorden als steward en cockpit zijn niet uit de weg gegaan. Leerzaam is ook de ervaring van Muis dat vliegen best spannend kan zijn maar toch vooral erg leuk. Dit alles natuurlijk in de duidelijk herkenbare stijl van alle boeken over Muis; de figuren (allemaal dieren) en objecten zijn eenvoudig weergegeven in dikke zwarte lijnen. De kleuren zijn vrolijk en sprekend en de tekst in dikke zwarte letters lijkt handgeschreven. Heel ge…Lees verder

Muis gaat vliegen

Muis gaat logeren bij Ella. Daarvoor moet ze een heel verre reis maken, met het vliegtuig.

Het boek legt op een eenvoudige manier uit wat er zoal gebeurt vanaf de aankomst op de luchthaven tot het verlaten van het vliegtuig op de plaats van bestemming. De taal is niet altijd aangepast aan de doelgroep. Sommige themawoorden zoals 'vertreklounge' worden niet echt gebruikt in gesprekjes met kleuters. Anderzijds is het een goede voorbereiding op een eerste vliegreis. De tekeningen zijn leuk, vooral door het feit dat het allemaal dieren zijn die op reis vertrekken (zie de lange rij bij het instappen!). De tekst is in dit boekje wel wat te overheersend.