Boek
Nederlands

Billy Buitenkind

Lucy Elliott (auteur)
+1
Billy Buitenkind
×
Billy Buitenkind Billy Buitenkind

Billy Buitenkind

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Billy houdt van de zee, maar moet van haar moeder altijd binnen blijven. Op een dag gaat ze toch naar het strand. Een grote golf voert haar naar een vuurtorenwachter. Oblong prentenboek met kunstzinnige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Billy Buitenkind
Auteur
Lucy Elliott
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789058387059 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als illustratrice wist Lucy Elliott zich al meermaals te bewijzen. Op vraag van uitgeverij De Eenhoorn waagde Elliott zich nu ook aan het toetsenbord. Het resultaat is Billy Buitenkind, een sfeervol prentenboek dat heel wat thema’s aansnijdt, maar vooral weinig afwerkt. Elliott is duidelijk nog zoekende als schrijfster, als illustratrice komt ze sterker uit de verf.
Billy’s ouders zijn gescheiden. De ene week woont ze bij haar vader in de stad, de andere week bij haar moeder aan zee. Als het aan haar moeder ligt, moet Billy altijd binnen blijven. Daar voelt Billy niets voor. Boven op het dak heeft ze haar eigen buitenplekje gemaakt. Als een meeuw op een dag een schelp pikt en neerlegt op het balkon aan de overkant, leert ze Mats, de lichtmatroos, kennen. Mats woont alleen. Er lijkt niemand voor hem te zorgen. Hij hoort bij niemand. Of toch? De zee bewaart Mats' geheim, maar Billy weet het te ontsluieren.
Billy Buitenkindis een prentenboek dat je beslist meerm…Lees verder
Billy woont de ene week bij haar vader en de andere week bij haar moeder. Haar moeder woont aan zee, en omdat zij bang is dat Billy iets overkomt, moet zij altijd binnen blijven. Op een dag gaat Billy, een ‘buitenkind’, toch naar het strand en wordt door een grote golf de zee in getrokken. Ze belandt bij een vuurtorenwachter, die treurt om zijn zoon Mats, ‘mijn buitenbeentje’, die door de zee is meegenomen. Deze zoon blijkt een vriend, ‘haar lichtmatroos’, van Billy te zijn. Oblong prentenboek met een mooi, goed opgebouwd verhaal, geschreven in een literaire stijl. In weinig woorden wordt veel gezegd. De gevoelens van Billy worden heel goed uitgewerkt. De begrippen vrijheid en verlangen zijn invoelbaar verwerkt in het verhaal. De paginagrote illustraties, in een gemengde techniek met onder andere collages, laten veel details zien en vullen het verhaal uitstekend aan. De illustraties zijn ware kunstwerken, onder meer door briljant kleurgebruik. Bij sommige detailillustraties staat (zog…Lees verder