Boek
Nederlands

Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren

Lucy O'Reilly (auteur), Louise Hagger (fotograaf)
+1
Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren
×
Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren

Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren

Voedzaam, heerlijk en afzonderlijk verpakt: eieren zijn oer-superfood.

Een ei doet aan onze kindertijd denken: het is waarschijnlijk het eerste wat we leren klaarmaken. Eieren eten we voor we naar ons werk gaan en als we 's avonds laat trek krijgen.

Dit boek geeft eieren het respect dat ze verdienen. Enkele voorbeelden zijn ontbijtkedgeree, groene shakshuka voor de lunch en k
Titel
Ei : meer dan 70 verrukkelijke recepten met eieren
Auteur
Lucy O'Reilly
Fotograaf
Louise Hagger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Posh eggs
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2017
171 p. : ill.
ISBN
9789048314096 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.72 (SISO) Kookboeken ; Zuivel (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kookboek met het ei in de hoofdrol. Na een inleiding kan het koken met eieren beginnen. Ontbijt, Lunch, Snacks, Maaltijd, Nagerechten & drankjes zijn de hoofdstukthema's waarmee het boek is ingedeeld. In bijna alle recepten is het ei het belangrijkste ingrediënt. Daarmee onderscheidt dit boek zich van andere eierkookboeken. Het gevulde eitje, sausen op basis van eieren, advocaat, ingemaakte eieren maar ook cocktails met ei zorgen voor een gevarieerd receptenaanbod. De recepten zijn voor iedereen goed te doen. Het aantal personen en de kooktijd worden overal aangegeven. Ook steeds een korte beschrijving over bijvoorbeeld de herkomst van het gerecht/recept. Kleurige sfeervolle foto's en glanzend papier, harde kaft en een adequaat register maken het boek aantrekkelijk. En met dit alledaagse, gezonde, gemakkelijk verkrijgbare en lekkere basisingrediënt zal dit boek ongetwijfeld zijn weg vinden naar een brede gebruikersgroep.