Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Omdat haar huwelijk in een impasse zat, heeft een lerares van middelbare leeftijd een affaire met een leerling gehad. Als blijkt dat ze zwanger is, heeft dit een grote impact op haar omgeving.
Titel
Hou van mij
Auteur
Lucy Woolley
Vertaler
Eny Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hoping for hope
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016 | Andere uitgaves
285 p.
ISBN
9789022577578 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hou van mij is een sentimentele roman over een wat ouder wordende vrouw die op haar vijftigste plots geconfronteerd wordt met het feit dat ze zwanger is. Niet van haar man -- die haar al vele jaren bedriegt met een van haar beste vriendinnen --, met wie ze overigens al vijf jaar geen seks meer heeft, maar van een student met wie ze enkele maanden geleden een korte affaire had. Als ze het verdict hoort van haar gynaecologe, blijkt ze al zes maanden zwanger te zijn en kan er dus ook geen abortus meer worden overwogen. Haar wereld stort in en ze verlaat het huis om bij een oude tante in te trekken, waar ze het kind, een meisje dat ze Hope zal noemen, ter wereld brengt. Hoe het dan verder gaat met de echtgenoot, Martin, en de drie reeds volwassen kinderen, Laura, Miranda en Alex, is onderwerp van een vlot verteld verhaal dat taalkundig geen potten breekt en ook qua opzet en plot ons nooit voor verrassingen zal stellen. Ongecompliceerde romantiek met veel emoties. [Jet Sienema]
Liddy is bijna vijftig en komt met overgangsverschijnselen bij de dokter terecht. Ze blijkt zwanger, niet van haar eigen man maar als gevolg van een korte affaire met een van haar studenten. Als ze dan ook nog ontdekt dat haar man een verhouding heeft met een van haar vriendinnen, stort haar wereld in, maar ook die van haar man en volwassen kinderen. Wanneer haar dochter geboren wordt, noemt ze haar Hope en dat bepaalt de sfeer in deze roman over een mid-life crisis in een familie. De roman is grappig, warm en gezellig geschreven en geschikt voor een grote lezerskring. Kleine druk.