Artikel uit tijdschrift

Kruispunt, Jrg. 31 (1990) nr. 135, p. 121-125
Ludo Stynen

Over Ludo Stynen

Ludo Stynen (Merksem, 11 februari 1953) is een Belgisch biograaf.

Stynen schetst portretten van Vlaamse auteurs uit de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw, en vertelt over allerhande stromingen en themata als hedendaagse literatuur in het Afrikaans, en internationale en Vlaamse utopische en anti-utopische literatuur. Telkens is er ruime aandacht voor de maatschappelijke context.

Stynen studeerde Germaanse filologie aan de UFSIA en de UIA. Hij was tot 2011 leraar Nederlands en Engels in het hoger en het secundair onderwijs.

Hij schreef en schrijft voor de literaire tijdschriften Restant en Kruispunt, en recenseerde Vlaamse literatuur voor World Literature Today, een internationale periodiek van de universiteit van Oklahoma. Verder publiceerde hij ook in tientallen andere Vlaamse en Nederlandse tijdschriften. Stynen stelde een boek samen over literatuur in het Afrikaans, verzorgde onder meer samen met Sylvia Van Peteghem de teksteditie …Lees verder op Wikipedia