Boek
Nederlands

Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren

Ludwien Veranneman (auteur), Sebastiaan Van Doninck (illustrator)
+1
Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren
×
Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren

Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vierentwintig verhalen over insecten, slakken en andere kriebeldieren in oplopend AVI-niveau. AVI-S t/m AVI-E4. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Insecten
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI 0, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5
Titel
Mijn eerste dierengroeiboek : ik lees het zelf! : kriebeldieren
Auteur
Ludwien Veranneman
Illustrator
Sebastiaan Van Doninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2008
127 p. : ill.
ISBN
9789059082526 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Groeiboeken' zijn bedoeld voor kinderen die leren lezen, en bevatten een aantal verhalen die leestechnisch almaar complexer worden.
Mijn eerste dierengroeiboek telt 24 verhalen over allerlei kriebeldieren, zoals een mier en een spin, die diepzinnige gesprekken houden met een slak. De eerste verhalen bevatten nauwelijks tekst: het zijn kijkplaten met enkele losse, leestechnisch gemakkelijke woorden. Via deze prenten maakt de jonge lezer kennis met de dieren die in de volgende verhalen een rol spelen. De verhalen zijn volgens leestechnische moeilijkheidsgraad gerangschikt, van AVI Start tot en met AVI 4 E. In de inhoudsopgave kregen de verwijzingen naar de bladzijden telkens een andere kleur, volgens het (oude) AVI-systeem. Die kleur vind je ook terug op de rand van de pagina's. Ook het lieveheersbeestje in de inhoudsopgave en onderaan elke bladzijde, geeft aan de hand van het aantal stippen op zijn rug het leestechnisch niveau van het verhaal aan. Het boek heeft een verzorgd…Lees verder
Dit boek bevat vierentwintig verhalen over insecten, slakken en andere ‘kriebeldieren’ voor kinderen die leren lezen. De verhalen zijn zo gerangschikt dat ze oplopen in moeilijkheidsgraad: van AVI-S tot en met AVI-E4. Het AVI-niveau (de oude niveaus) is te herkennen aan de gekleurde rand langs de pagina’s en aan het lieveheersbeestje onderaan iedere pagina, die met het stijgen van het niveau een extra stip op zijn rug heeft. De eerste verhalen bestaan uit tekeningen, waarbij bij ieder dier of voorwerp een woord staat afgebeeld. Naarmate het AVI-niveau stijgt, worden de teksten moeilijker, de letters kleiner en de interlinie smaller. Een mooi, verzorgd boek met kleurrijke illustraties. Eerder verschenen in deze reeks 'Mijn eerste sprookjesgroeiboek'* en 'Mijn eerste griezelgroeiboek'**. Vanaf ca. 6 jaar.

Mijn eerste dierengroeiboek. Kriebeldieren

'Kriebeldieren' is het derde meegroeiboek voor eerste lezers in deze reeks. Een overzichtelijke inhoudstafel toont waar de verschillende verhalen te vinden zijn en in welk leesniveau ze werden geschreven. Het eerste verhaal bevat een grote illustratie waarop het leven in de tuin wordt voorgesteld. Er werd gekozen voor niet al te vanzelfsprekende dieren en planten. De volgende verhalen, per drie gegroepeerd, groeien wat technische moeilijkheid betreft van AVI 1 naar AVI 5. De figuurtjes die op het allereerste kijkblad werden voorgesteld, komen in elk verhaal terug. Ze kibbelen, ze filosoferen, ze dromen en ze feesten ook. In deze bundel vindt elk kind, ongeacht zijn leesvorderingen, naast een tekst om zelfstandig te lezen, ook een uitdaging die stimuleert tot groeien. De frisse, eigentijdse illustraties van Sebastiaan van Doninck geven de tekst een aantrekkelijke meerwaarde.