Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dolfijnen voor Drakeneiland

Lydia Rood (auteur), Kees De Boer (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marisol gaat vaak spelen met een groep dolfijnen voor de kust van Drakeneiland. Ze houdt het geheim. Dan krijgt het ene kind na het andere heimwee. Kunnen de dolfijnen helpen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Dolfijnen voor Drakeneiland
Auteur
Lydia Rood
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019 | Andere uitgaves
131 p.
ISBN
9789025877941 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op Drakeneiland wonen kinderen die voor straf thuis zijn weggestuurd. Ieder heeft zijn eigen taak, Schout en de Parlevinkers vormen het democratische gezag. Daar komt de klad in als de een na de ander 'bukziekte' krijgt. Zevende deel van de serie 'Drakeneiland'*. Net als in de eerste zes delen heeft steeds een ander kind de hoofdrol; hier is dat Marisol. Ze houdt haar vriendschap met een groep dolfijnen geheim tot ze beseft dat alleen de dolfijnen Drakeneiland kunnen redden, en dat mensen net als dolfijnen elkaar nodig hebben. Vanuit de denkwereld en woordkeus van een kind geschreven. De schrijfster neemt kinderen serieus en acht hen in staat problemen op te lossen zonder volwassenen. De vele namen en gebeurtenissen uit eerdere delen zijn te reconstrueren, maar het leest makkelijker met voorkennis. Schetsmatige karakters. Dertien hoofdstukken, grijze, zwierige pentekeningen, schutbladen met plattegrond. Bevat de tien wetten van het eiland, een uitnodiging om suggesties voor vervolgen …Lees verder

Dolfijnen voor Drakeneiland

'Dolfijnen voor Drakeneiland' is het zevende boek in de reeks over een jongerenstrafkamp op een afgelegen eiland waar enkel kinderen zijn. In elk van de boekjes speelt een ander personage de hoofdrol en dat blijft een geslaagde formule. Ditmaal volgen we het verhaal vanuit de ogen van Marisol, die voor de kust van Drakeneiland vriendschap sluit met een groep dolfijnen. Dankzij haar dagelijkse zwempartijtjes met haar speelse vrienden, krijgt zij geen last van de ‘bukziekte’, zeg maar heimwee, die iedereen op het eiland lijkt te besmetten. De kinderen beginnen zich erg vreemd te gedragen, hebben nergens zin in en er zijn er zelfs die naar huis willen. Misschien moet Marisol haar geheim maar met de anderen delen, hoe moeilijk dat ook is.
De hoofdstukken zijn kort en hebben elk een titel. Zwart-witpentekeningen illustreren de tekst. Net zoals in de vorige boeken zijn de karakters goed geschetst, is het verhaal vlot leesbaar, origineel, avontuurlijk en zit er vaart in.

Over Lydia Rood

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Na de Montessori-basisschool en het gymnasium studeerde Rood aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 stopte zij met haar baan bij de Volkskrant om zich definitief aan het schrijverschap te wijden. Ze bleef wel freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften.

Roods eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. Rood heeft werk in allerlei genres op haar naam staan, zoals romans, erotische verhalen, thrillers, tone…Lees verder op Wikipedia

Suggesties