Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kus me kus me niet

Ook verschenen als Marikes vijfde geheim

Lydia Rood (auteur)
+1
Kus me kus me niet
×
Kus me kus me niet Kus me kus me niet

Kus me kus me niet

Ook verschenen als Marikes vijfde geheim

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Marike denkt dat ze geen vrienden zal maken op de middelbare school. Dan vraagt een jongen tot haar verbazing of ze verkering met zijn vriend wil. Marike zegt ja, want ze denkt dat haar echte liefde, Samir, verliefd is op een ander.
Titel
Kus me kus me niet
Ook verschenen als
Marikes vijfde geheim
Auteur
Lydia Rood
Uniforme titel
Marikes vijfde geheim
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011 | Andere uitgaves
445 p.
ISBN
9789025859138 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel Marike vermoedt dat ze op meisjes valt, blijkt dit uiteindelijk toch niet zo te zijn. Het thema wordt aangereikt maar niet doorgetrokken. Jammer. Ze geniet en reageert vreemd bij het bekijken van de Playboy, die ze wegnam bij haar broer Goos. Dit onderwerp wordt op het einde van het verhaal in een ander daglicht geplaatst, want dan krijgt ze vlinders in de buik voor Samir Saoudi. Daarnaast is de thuissituatie bij Marike ook anders dan bij de meeste van haar klasgenoten. Haar ouders zijn gescheiden, maar ze wonen nog in één huis samen met de nieuwe vriendin van haar vader. Een derde keer "anders " is Marike omdat ze jonger is dan haar klasgenoten en lichamelijk nog niet zo geëvolueerd is als de rest. Ze is wel slimmer dan de meesten, slaat een jaar over en moet niet alles volgen. Ze wordt dan ook al vlug uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de debatingclub.

De overige personages zijn dezelfde als die we ontmoeten in de andere boeken van de reeks. Bepaalde gebeurtenis…Lees verder
Een jaar uit het leven van de 11-jarige Marike, die naar de brugklas gaat en vijf geheimen met zich meedraagt, waardoor volgens haar vriendschap onmogelijk is. Een jaar lang speelt ze toneel om erbij te horen en pas als ze Samir leert kennen, beseft ze dat je pas echt geaccepteerd wordt als je jezelf bent. Bundel van de zes Marike-boeken uit de Vlinder-serie, eerder verschenen onder de titel 'De vijf geheimen van Marike'*. Heerlijk meidenboek vol herkenbare onderwerpen als verliefdheid, onzekerheid, uiterlijk, seks, erbij willen horen, veranderingen in je lijf etc. Met veel vaart en openheid geschreven. Nieuw aantrekkelijk foto-omslag. Een boek waar meiden vanaf ca. 12 jaar van zullen genieten en misschien iets van kunnen opsteken.

Kus me - Kus me niet

Marieke is een gewoon meisje van twaalf jaar, maar ze komt uit een bijzondere familie. Ze schaamt zich voor haar familie. Haar vader leeft samen met zijn twee vrouwen, waarvan één de moeder van Marieke is. Verder bestaat haar familie uit twee jongere broertjes, een jonger zusje en Goos. Goos is de pleegbroer van Marieke en meteen ook haar beste vriend.
Marieke is erg slim en ook dat wil ze zo veel mogelijk verbergen. Ze mocht een klas overslaan in de lagere school en hierdoor begint haar lichamelijke ontwikkeling later dan bij haar klasgenoten. Ook dat is voor Marieke een reden om te denken dat ze nooit aanvaard zal worden in haar nieuwe klas. Toch merkt ze dat sommige van haar klasgenoten haar wel leuk vinden. Bij andere klasgenoten vindt ze dan weer geen aansluiting.
Marieke wordt uitgenodigd voor verschillende clubjes op school. Zo is er de schaakclub, waarbij Marieke terecht kwam door een niet zo leuke jongen waarmee ze toch iets begon. Verder is er het pingpongtoernoo…Lees verder

Over Lydia Rood

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Na de Montessori-basisschool en het gymnasium studeerde Rood aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 stopte zij met haar baan bij de Volkskrant om zich definitief aan het schrijverschap te wijden. Ze bleef wel freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften.

Roods eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. Rood heeft werk in allerlei genres op haar naam staan, zoals romans, erotische verhalen, thrillers, tone…Lees verder op Wikipedia