Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Met zogeheten geluksbotjes in hun kleding hopen de mannen van Lier in 1813 te ontsnappen aan de inlijving bij de troepen van Napoleon, maar als die botjes afkomstig blijken van vermoorde baby’s gaat een kleurmeester in een katoenbedrijf op onderzoek uit.
Titel
Vingervlug
Auteur
Lydia Verbeeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds Uitgeverij, 2018
319 p.
Aantekening
Vervolg op De kleurendief
ISBN
9789059089327 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur (1948) is stadsgids in Lier en schrijfster van historische romans en scenariste voor radio en tv. Deze roman voert terug naar het najaar van 1813 op het ogenblik dat Napoleon de veldslag in Leipzig heeft verloren en op de vlucht is naar Frankrijk. Een deel van zijn troepen doet Lier aan. Michael Van Es, kleurmeester in een katoenbedrijf en zijn echtgenote Sofia spelen een prominente rol in dit historische verhaal, dat op waargebeurde feiten is gebaseerd. Bij sommige mensen wordt een botje in hun kledij gestopt en dat krijgt de reputatie een ‘geluksbotje’ te zijn. Mannen die opgeroepen worden tot inlijving bij de troepen van Napoleon en in het bezit zijn van een dergelijk botje, blijken te ontsnappen aan die oproeping. De botjes zijn afkomstig van twee pasgeboren baby’s die ontvoerd en gedood werden, maar door wie en onder welke omstandigheden? Michael Van Es blijkt de enige die op onderzoek uittrekt en de link legt tussen de verdwenen baby’s en de ‘geluksbotjes’. Een derde p…Lees verder

Over Lydia Verbeeck

Lydia Verbeeck (Aartselaar, 27 maart 1948 - Lier, 4 juli 2019) was een Vlaams schrijfster van jeugdboeken, historische thrillers en misdaadromans.

Levensloop

Lydia Verbeeck woonde in Lier. Ze was onderwijzeres tot 1990. Vanaf 1990 werd ze voltijds scenariste voor radio en televisie. Ze schreef scenario's voor televisiefilms, luisterspelen, een musical en afleveringen voor de jeugdreeks The Bubbles. Ze debuteerde op zestienjarige leeftijd met een luisterspel voor de jeugd Naast de deur. Intussen is ze gepensioneerd en sinds 2007 is ze in haar vrije tijd stadgids in Lier. In 2019 kreeg ze van de stad Lier de Lifetime Achievement Award.

Werk

Ze begon haar schrijverscarrière met het schrijven van kinderverhalen. Daarna volgden nog verschillende jeugdromans. Ze schreef verhalen in de reeksen Vlaamse Filmpjes, Historische verhalen en Historisch Kompas. In 1987 debuteerde ze met he…Lees verder op Wikipedia