Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Koel bloed

Lynda La Plante (auteur)
Wanneer een ex-politieagente een verdwenen achttienjarig meisje probeert op te sporen, krijgt ze te maken met drugs, geweld en voodoo.
Titel
Koel bloed
Auteur
Lynda La Plante
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Cold blood
Uitgever
Amsterdam: Archipel, 2000
427 p.
ISBN
90-295-3570-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lorraine Page, voormalig politierechercheur en ex-drugs- en alcoholverslaafde, krijgt net op het moment dat ze besluit haar detectivebureau op te doeken een eerste grote zaak aangeboden. De 18-jarige dochter van een schatrijke filmster is al 11 maanden spoorloos. Geen enkel detectivebureau heeft een aanknopingspunt kunnen vinden m.b.t. deze zaak. Ook een voodoo-priesteres houdt zich met de zaak bezig. Page klampt zich zo vast aan deze opdracht dat ze dreigt te verstikken in een web van intriges, machtsspelletjes, misleiding en geweld. De enorme premie en haar wilskracht om deze zaak tot een goed einde te brengen, houden haar overeind.

De spanning wordt hoog gehouden tot op het einde van het boek. De lezer kruipt in de huid van Lorraine Page en voelt een grote betrokkenheid bij wat dat personage ervaart. Ook de lezer wordt misleid en op het verkeerde spoor gezet. Hij zoekt mee, wikt en weegt, heeft vertrouwen in de verkeerde personen en wantrouwt wie achteraf toch oprecht leek t…Lees verder
Opnieuw een geslaagde thriller van deze succesvolle schrijfster. De 18-jarige dochter van een schatrijke filmster verdwijnt in New Orleans en blijft onvindbaar. Lorraine Page, ex-politieagente met een drankprobleem en een verleden dat ze achter zich wil laten, doet elf maanden later een poging om de zaak uit te zoeken. Ze komt terecht in een wereld van drugs, geweld en voodoo en ontdekt schokkende feiten over het slachtoffer, haar ouders en vrienden. De operatie is voor Lorraine ook een gevecht tegen zichzelf en haar mislukte leven. De bonus van 1 miljoen dollar die oplossing van het mysterie binnen twee weken oplevert, kan haar hernieuwd zelfrespect en een nieuwe toekomst geven. Knap opgebouwd verhaal met veel spanning en een beetje romantiek tegen een goed gedocumenteerde achtergrond van de magisch-religieuze voodoo-cultus. Veel leesplezier voor een groot publiek. Normale druk.