Cd
Titel
Buenaventura
Uitvoerder
Mâäk Laurent Blondiau  (trompet;bugel) Michel Massot  (trombone;tuba) Guillaume Orti  (saxofoon) Jeroen Van Herzeele  (saxofoon) Gabor Gado  (gitaar) Tamás Geröly  (drums;percussie;zang) Claude Tchamitchian  (contrabas) Norbert Scholly  (gitaar) Jordi Grognard  (saxofoon) Audrey Lauro  (saxofoon) João Lobo  (drums) Grégoire Tirtiaux  (saxofoon)
Uitgever
W.E.R.F, 2012
1 cd
Oorspr. opname
2011
Speelduur
01:11:09
EAN
5413905111101
CDR
JE35484
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Mâäk

Mâäk (tot 2010 Mâäk's spirit) is een Belgisch-Franse band die avant-gardistische jazzimprovisaties speelt.

De band begon in de jaren 90 als kwartet. De vreemde naam is afkomstig van een kreet die trompettist Laurent Blondiau regelmatig gebruikte om zijn collega's aan te sporen.

Na het debuutalbum 'Lives' begon de band meer projectmatig te werken. Opvolger 'Le Nom du Vent' is het resultaat van een verblijf in Marokko, Stroke vertrekt vanuit de ervaringen in Johannesburg en bevat spoken word bijdragen van de Zuid-Afrikaanse dichters Kgafela oa Magogodi en Samantha7.

In 2010 trokken de muzikanten naar Abomey in Benin om de Anagoko-familie te ontmoeten, bekend als percussie-muzikanten. Deze ontmoeting leidde tot het project 'KOJO' dat door België en Afrika tourde.

In nadere projecten werkte de band samen met onder meer Nico Roig, Joao Lobo, Claude Tchamitchian, Tamas Sandor Geroly, Gado Gabor of Giovanni Di Domenico.

In het 'Electro Proje…Lees verder op Wikipedia

Suggesties