Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het roer kan nog zesmaal om

Maarten 't Hart (auteur)

Het roer kan nog zesmaal om

In de reeks:
Autobiografie van de Nederlandse schrijver.
Titel
Het roer kan nog zesmaal om
Auteur
Maarten 't Hart 1944-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1984 | Andere uitgaves
246 p.
ISBN
90-295-1819-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1984 verscheen als feestelijk nummer 100 in de fraaie 'Privé Domein'-reeks de 'voorlopige herinneringen' van de bekende auteur Maarten 't Hart. Op onnavolgbare wijze beschrijft hij hierin zijn jeugd, zijn studentenjaren in Leiden en (de ontwikkeling van) zijn schrijverschap. Het boek, dat veel autobiografische informatie over de auteur verschaft, toont ondubbelzinnig aan dat bij 't Hart nauwelijks een grens valt te trekken tussen feit en fictie. Maarten 't Hart mag zich, zeker sinds zijn 'performance' als travestiet op het boekenbal 1991 en enkele televisieprogramma's, en zijn jurylidmaatschap van de AKO-literatuurprijs 1992, blijven verheugen in de - al dan niet door literaire prestaties ingegeven - belangstelling van een breed en veelsoortig leespubliek. Voor velen van hen zal dit ego-document veel nieuws bevatten over deze spraakmakende auteur. Pocketeditie; normale druk, krappe marge.

Over Maarten 't Hart

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Maarten 't Hart (Maassluis, 25 november 1944) is een Nederlandse gedragsbioloog en schrijver.

Leven en werk

't Hart werd geboren als oudste zoon van een gereformeerde grafmaker. Hij bezocht het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen en studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1978 promoveerde op het proefschrift A study of a short term behaviour cycle: Creeping through in the three-spined stickleback. Hij werkte daarna als etholoog. Tot zijn overige wetenschappelijke publicaties behoren Ratten (1973) en De stekelbaars (1978).

In zijn studententijd brak 't Hart met het christelijke geloof. Hij heeft in zijn werk het geloof herhaaldelijk sterk polemisch behandeld en zet zich met name af tegen het monotheïsme. Vooral zijn twee bundelingen 'alternatieve Bijbelstudies' Wie God verlaat heeft niets te vrezen en De bril van God zijn hier voorbeelden van. Ook in zij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties