Na een zwaar auto-ongeluk, waarbij haar moeder om het leven kwam en haar vader in coma raakte, ontdekt Eva dat haar vader een geheimzinnig dubbelleven leidde
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Entertainment, 2007
4 dvd-video's
Speelduur
600 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
8717344729246

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een dramaserie uit 1996 van Maarten Treurniet (Pleidooi; De passievrucht) met in de hoofdrol Tamar van den Dop (Wolfsbergen; Karakter). Het verhaal begint in een stadje in Frankrijk waar de 21-jarige Eva als au pair werkt. Onverwacht komen haar ouders langs die haar meedelen dat ze uit elkaar gaan. De volgende dag krijgt ze het bericht dat ze een zwaar auto-ongeluk hebben gehad, haar moeder is overleden, haar vader ligt in coma. Terug in Nederland ontdekt Eva dat haar vader (Tom Jansen) een dubbelleven leidde. De sfeer is onheilspellend, werkelijkheid, verleden en fantasie zijn nauw met elkaar verweven. De titel van de serie is ontleend aan het wielerjargon: als wielrenners 'zwarte sneeuw zien' hebben zij hun laatste reserves verbruikt, zoals Eva zich na verloop van tijd voelt. Algemeen Dagblad (18-9-'96) vind de hoofdrolspeelster 'indrukwekkend' in een 'intrigerende geschiedenis (...) opvallende serie, mooi gefilmd, mooi gespeeld en met een mooi verhaal. (...)' Er zijn geen extra's.

Over Maarten Treurniet

Maarten Treurniet (Amsterdam, 21 januari 1959) is een Nederlands filmregisseur.

De Amsterdammer verhuisde naar Dwingeloo en ging naar Dr. Nassau College in Assen van 1971 tot 1977. Daarna ging hij in Amsterdam chemie studeren aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens elektronica aan de Hogere technische school. Daar maakte Treurniet kennis met sound effects en kwam in contact met theatergroep Orkater. Hij produceerde de cd's en langspeelplaten. Daarna ging hij naar de Nederlandse Filmacademie van 1986 tot 1990. Gedurende die periode werkte Treurniet voor de VPRO.

Hij deed in 1990 het scenario en de regie van Het Nadeel van de Twijfel samen met Frank Ketelaar. Toen hij afgestudeerd was maakte hij korte films en commercials. Hij bouwde het op naar langere films en series.

In 1999 won hij met de televisiefilm Het paradijs (met o.a. Renee Fokker) diverse internationale prijzen.

Hij regisseerde commercials voor onder andere Amste…Lees verder op Wikipedia

Suggesties