Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een villa in Spanje is voor dezelfde week geboekt door twee gezinnen; heeft de eigenaar dit per ongeluk gedaan?
Titel
Slapeloze nachten
Auteur
Madeleine Wickham
Vertaler
Annemarie Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sleeping arrangements
Editie
10
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012 | Andere uitgaves
271 p.
Aantekening
Madeleine Wickham is een pseudoniem van Sophie Kinsella
ISBN
9789044324112 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee gezinnen hebben onafhankelijk van elkaar een villa in Spanje aangeboden gekregen van een vriend. Ze zijn onaangenaam verrast als blijkt dat ze dezelfde week zijn ingeboekt. Het huis is groot genoeg, maar niet alleen de beide huwelijken staan onder spanning, de vrouw van het ene gezin heeft ook een relatie gehad met de man van het andere stel, een relatie die op een onplezierige manier is geëindigd. Elke dag loopt de spanning meer op tot de gemeenschappelijke vriend belt dat hij ook wil komen. Met vlotte pen tekent de auteur van de succesvolle serie Shopaholic, geschreven onder de naam Sophie Kinsella, de verschillende karakters. Door het meervoudige vertelperspectief voert ze de spanning op omdat de lezer meer weet dan de hoofdpersonen. Hilarisch grappig is de Australische au-pair die nergens mee zit. Een toegankelijk, onderhoudend verhaal met herkenbare emoties van de hoofdpersonen. Paperback met kleine druk.

Over Madeleine Wickham

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia