Een vrijgezelle vrouw bezoekt regelmatig begrafenissen om er rijke weduwnaars te verleiden.
Titel
Zoete tranen
Auteur
Madeleine Wickham
Vertaler
Annemarie Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gatecrasher
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2022 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
01-01-2022
Aantekening
Madeleine Wickham is een pseudoniem van Sophie Kinsella
ISBN
9789044358209 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fleur Daxeny is veertig, moeder van een dochter en alleen geïnteresseerd in mannen vanwege hun financiële middelen. Deze ontmoet ze via haar vriend Johnny, die goed in de gaten houdt welke gefortuneerde mannen recent hun vrouw zijn verloren, zodat Fleur de herdenkingsdienst kan bezoeken, de eenzame weduwnaars kan inpalmen en hun geld kan aftroggelen. Haar nieuwste verovering heet Richard Favour en Fleur bemachtigt al snel een gewaardeerde plek in zijn gezin. Dan komt Fleurs dochter Zara onverwacht op bezoek, die genoeg heeft van haar moeders snode plannen en het geheim wil verklappen. Bovendien is er nog iemand die uit is op het geld van Richard. Een van de eerst uitgebrachte romans in het thuisland van de auteur, die vooral bekend is onder het pseudoniem Sophie Kinsella, schrijfster van de meer luchtige Shopaholic-reeks. Deze roman uit 1998 (!) is serieuzer van toon, maar op vermakelijke wijze neergezet. Hoofdpersonage Fleur is verfrissend vanwege haar status als antiheldin en ook de…Lees verder

Over Madeleine Wickham

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia