Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alleen voor jou : 16 Ierse verhalen

Maeve Binchy (auteur), Cathy Kelly (auteur), Marian Keyes (auteur)
Verhalen van Ierse schrijfsters.
Titel
Alleen voor jou : 16 Ierse verhalen / Maeve Binchy, Marian Keyes, Cathy Kelly ... [et al.]
Auteur
Maeve Binchy Cathy Kelly Marian Keyes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Irish girls about town
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
286 p.
ISBN
90-443-0717-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een aantal fascinerende vrouwenportretten, dat is wat deze uitstekende bundel korte verhalen bindt. Zestien Ierse schrijfsters, onder wie de bekende Maeve Binchy, Gemma O'Connor en Marion Keyes, verwoorden een variëteit aan vrouwenlevens, met romantische of juist teleurstellende liefdes, in spannende of weemoedige verhalen. Enkele andere thema's: een rondreis door de Verenigde Staten, vriendschap, manipulatie. Elk verhaal wordt ingeleid door een korte beschrijving van de auteur en haar werk, en achterin het boek zijn fotootjes van hen geplaatst. Velen hebben literaire prijzen gewonnen. Van een aantal van deze vrouwen is tot nu toe geen werk in het Nederlands vertaald. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de grote diversiteit aan Ierse schrijfsters, en met Ierland, en een heerlijk boek om bij te ontspannen. Paperback, kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties