Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Echo's

Ook verschenen als Paden der liefde

Maeve Binchy (auteur), WVK-Groep (vertaler)
+1
Echo's
×
Echo's Echo's

Echo's

Ook verschenen als Paden der liefde

De dochter van de kruidenier en de zoon van de dokter uit een klein Iers dorp komen in moeilijkheden met beider familie als zij liefde opvatten voor elkaar.
Titel
Echo's
Ook verschenen als
Paden der liefde
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
WVK-Groep
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Echoes
Editie
12
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012 | Andere uitgaves
558 p.
ISBN
9789047514459 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman speelt zich af tijdens de jaren '50 in een kleine Ierse badplaats. Gedurende de drie zomermaanden proberen de inwoners van het dorp genoeg te verdienen aan de toeristen om de stille winter door te komen. Het dagelijks leven wordt bepaald door de toentertijd heersende normen van gemeenschapszin, klasseverschil en schijnheiligheid, en de sterke invloed van de katholieke kerk. Clare is de intelligente dochter van een plaatselijke kruidenier. Door beurzen te winnen slaagt ze erin verder te studeren, maar daar komt een einde aan als ze moet trouwen met de zoon van de huisarts. Het grote standsverschil is een van de oorzaken van spanningen in hun huwelijk en leidt ten slotte tot dramatische gebeurtenissen. Een aantrekkelijk verhaal over het leven in een klein Iers dorp. De schrijfster slaagt erin levensechte figuren te scheppen en geeft rake beschrijvingen van de bekrompenheid die er in die jaren heerste. Paperback; kleine druk, volle bladspiegel.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans