Boek
Nederlands
Noël Lynch woont nog bij zijn ouders, heeft nog nooit een vriendin gehad, kan niet van de drank afblijven en op het werk gaat het ook niet best. Dan vertelt Stella, een jonge vrouw die op sterven ligt, hem dat ze zwanger is van zijn kind. Vanaf dat moment staat Noëls leven op zijn kop. Hij heeft de verantwoordelijkheid over het meisje Frankie, draait overuren op het werk en wordt constant in de ga
Titel
En toen kwam Frankie
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Corrie Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Minding Frankie
Editie
3
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013 | Andere uitgaven
445 p.
ISBN
9789000315444 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Emily Lynch besluit na een afgebroken loopbaan in Amerika naar Ierland te gaan, het geboorteland van haar vader. Noel is een Ierse jongeman die verre van stabiel is. Als hij te horen krijgt dat hij vader wordt, komt zijn leven in een stroomversnelling. Een typische Maeve Binchy: het lijvige boek puilt uit van de gebeurtenissen en een stoet aan mensen: buren, familie en vrienden. Wederom slaagt Binchy erin haar fans te laten genieten van diverse personages en de verwikkelingen waarin zij verzeild raken. En uiteraard is er voor iedereen een happy end. Voor lezers die van deze auteur houden, is er de vertrouwde sfeer; alsof je de mensen in het verhaal ook zelf kent, al is het vluchtig. De sfeer van Dublin is door het bonte gezelschap redelijk voelbaar. Voor wie niet genoeg kan krijgen, is er een gratis boekje bij met de titel ‘Een huis vol familie’*. Daarnaast staat er in het boek ook een hoofdstuk van ‘Hotel aan zee’**. Vrij kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties