Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het hart op de tong

Maeve Binchy (auteur)
+1
Het hart op de tong
×
Het hart op de tong Het hart op de tong

Het hart op de tong

In de reeks:
Een jong stel probeert van hun pasgestarte catering-bedrijf een succes te maken, maar geliefden en familie maken het hen niet gemakkelijk.
Titel
Het hart op de tong
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scarlet feather
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2010 | Andere uitgaves
544 p.
ISBN
9789041762474 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom Feather en Cathy Scarlet zijn reeds bevriend vanaf hun eerste jaar op de hotelschool. Ze waren toen al vastbesloten om samen een cateringbedrijf op te zetten. Tom woont nu samen met de beeldschone Marcella Malone, die vurig hoopt carrière te maken als model. Cathy is gelukkig getrouwd met de knappe advocaat Neil Mitchell, die zich totaal en gepassioneerd inzet voor mensen aan de rand van de maatschappij. Ze willen van 'Scartel-Feather' het beste cateringbedrijf van Dublin maken. Tom zoekt er een geschikte locatie voor, terwijl Cathy het oudejaarsdiner verzorgt bij haar rijke schoonouders, deels om zichzelf te bewijzen, deels om potentiële kanten te ontmoeten.

Het verhaal is als een jaarverslag in het leven van Cathy en Tom. Het begint op oudejaarsavond en maand na maand volgen we het relaas van hun belevenissen bij het opstarten en uitbouwen van hun bedrijf. Er zijn problemen op te lossen in de relatie met hun partner, met familieleden en vrienden, met zakenrelaties en kl…Lees verder
Cathy Scarlett en haar compagnon proberen hun cateringbedrijf succesvol te maken, maar ze hebben veel geld-, relatie- en familieproblemen te overwinnen. Maeve Binchy is een Ierse schrijfster van bestsellers. Dit boek is een van haar betere creaties. De schrijfster slaagt er steeds in de lezer nieuwsgierig te houden naar het vervolg van het verhaal, dat precies een jaar beslaat. Binchy heeft een goede schrijfstijl, kan onderhoudende positieve plots bedenken en bedient op die manier een groot (vrouwelijk) publiek, van soapliefhebber tot de lezer van de betere roman. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans