Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een aantal mensen uit diverse Europese landen ontmoet elkaar toevallig in een restaurantje op een Grieks eiland, waar ze gezamenlijk getuige zijn van een drama dat hen nader tot elkaar brengt.
Titel
Regen en sterren
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Corrie Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nights of rain and stars
Editie
7de dr.
Uitgever
Houten: Unieboek, 2011 | Andere uitgaven
310 p.
ISBN
9789047515548 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een mooi, zonnig Grieks eiland zijn vier toeristen toevallig samen getuige van een ernstige brand op een toeristenboot, en leren elkaar daardoor beter kennen. Eigenlijk zijn ze allemaal op de vlucht. Het zijn een Ierse verpleegster op reis met een verkeerde man, een Duitse tv-verslaggeefster op de vlucht voor de onthullingen van haar geliefde, een jonge Engelsman die van zijn vader het familiebedrijf in moet, en een Californiër die er moeite mee heeft om zijn zoon te delen met de nieuwe man van zijn ex-vrouw. Ze vinden troost en hulp bij elkaar en bij twee al wat oudere eilandbewoners die, door schade en schande wijs geworden, proberen de vier vreemdelingen te weerhouden van domme beslissingen. Problemen die spelen zijn o.a. huiselijk geweld, buitenechtelijke kinderen, scheiding, en alcoholisme. Maeve Binchy is een bekende Ierse schrijfster van bestsellers als 'De avondschool' en 'Vrienden voor het leven'. Dit is een wat mindere Binchy, maar trouwe lezers zullen die niet graag miss…Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties