Boek
Nederlands

Wit bloeit de meidoorn

Maeve Binchy (auteur), Corrie Van den Berg (vertaler)
De levens van mensen in een klein Iers dorpje worden diep geraakt als een grote weg door hun bos gebouwd dreigt te worden.
Titel
Wit bloeit de meidoorn
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Corrie Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whitethorn woods
Editie
7
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013 | Andere uitgaven
381 p.
ISBN
9789000330287 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat op een verhalenbundel lijkt, is toch een roman met een rigide structuur. In 13 hoofdstukken en evenveel verhaallijnen vertellen twee mensen hun verhaal in de ik-vorm, elk in een afzonderlijk deel. Het bindmiddel zijn drie hoofdstukken (begin, midden en einde) met beschrijvingen van enkele belangrijke personages en van het kader. Rossmore is een stadje in volle ontwikkeling in het noorden van Ierland. Het plan om met een ringweg rond de stad zowel de mobiliteit te verbeteren als de rust in de stad te herstellen kent voor- en tegenstanders. Het project zou een einde maken aan het meidoornbos en de bron van de heilige Anna, waar sinds mensenheugenis mensen naartoe komen om dingen af te smeken en te bidden. De bron van de heilige Anna beïnvloedde het leven van alle personages op een of andere manier. Hoe los je zo'n conflict tussen vooruitgang en conservatisme op? De humoristische en beeldrijke verteltrant ontlokt bij de lezer een glimlach, soms ontroering én af en toe verontwaardigin…Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties