Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dag dat ik twee keer jarig was

Magda Ria Rapoye (auteur), Anne Westerduin (illustrator)
+1
De dag dat ik twee keer jarig was
×
De dag dat ik twee keer jarig was De dag dat ik twee keer jarig was
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Liene (ik-figuur) is jarig, ze wordt 9 jaar. Haar hele familie komt haar verjaardag vieren. Maar dan valt haar kleine zusje en moet ze naar het ziekenhuis. Is iedereen nu Lienes verjaardag vergeten? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De dag dat ik twee keer jarig was
Auteur
Magda Ria Rapoye
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008 | Andere uitgaven
68 p. : ill.
ISBN
9789058384805

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Liene (ik-figuur) viert haar negende verjaardag; een bijzonder feest, want het is de laatste keer dat haar leeftijd maar uit één cijfer bestaat. Maar dan valt haar kleine zusje Emma zo hard dat ze naar het ziekenhuis moet. Liene gaat mee naar het ziekenhuis. Ze maakt zich grote zorgen om haar zusje, maar tegelijkertijd is er een klein stemmetje in haar hoofd: niemand denkt nog aan haar verjaardag. Een ontroerend, herkenbaar en goed geschreven verhaal, al doet Lienes taalgebruik hier en daar wat te moeilijk aan voor een negenjarige: ‘Papa nam mijn hand. Dat vond ik lief, mijn hand nemen nadat ik zo tegen hem geschreeuwd had.’ (p. 40). Met suggestieve zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

De dag dat ik twee keer jarig was

Dit is wel een heel bijzondere dag voor Liene: ze wordt negen jaar vandaag! Op het eerste zicht heeft niemand van de genodigden een cadeau bij zich, tot er een groot pak uit de garage wordt gesleept. Iedereen, zelfs haar kleine zusje Emma, heeft bijgedragen voor het cadeau. Uit het dikke karton komt er langzaam maar zeker een grote trampoline tevoorschijn. Liene is verrukt! Maar haar geluk lijkt van korte duur wanneer Emma over haar veter struikelt en ze met een bloedend hoofdje naar het ziekenhuis moet. Gelukkig is het niet zo erg als het in het begin leek. Omdat alle aandacht naar Emma gaat, lijkt het feest voorbij. Maar dat is zonder mama gerekend. Zij zorgt ervoor dat Lien weer alle aandacht krijgt die ze verdient en zo wordt het toch nog een leuke dag! In kleine hoofdstukjes vertelt de auteur voorvallen die uit het leven geplukt zijn. De herkenbaarheid is groot en het verhaal kabbelt rustig door, maar is nergens saai. De zwart-witillustraties passen bij de tekst en zijn vlot gete…Lees verder