Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
In Aurian leven magie͏̈rvolken en de onsterfelijke Phaerie. Daarnaast zijn er de Xandim, paarden die ooit ook mensen waren, nu geknecht door de Phaerie. Slechts een Xandim herinnert zich zijn oorsprong, hij begint aan een queeste om zijn volk te bevrijden.
Titel
Erfenis
Auteur
Maggie Furey
Vertaler
Piet Verhagen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heritage of the Xandim
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
447 p.
ISBN
9789022554388 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van 'De kronieken van de Xandim'. Het verhaal speelt zich in dezelfde fantasy-wereld af als de eerdere boeken van de auteur. In het verre verleden leven in het land Aurian vier magiërvolken: de Tovenaars, het Wiekenvolk, de Leviathan en hun medemagiërs het Zeevolk, en het Drakenvolk. Daarnaast zijn er de onsterfelijke Phaerie en het slavenvolk de Stervelingen. Er is nog een ander ras, een paardenvolk - ooit metamorfen die de gedaante van een paard of mens konden aannemen - nu geknecht door de Phaerie. Geen van de Xandim-paarden herinnert zich nog zijn menselijke kant, behalve de sjamaan Windoog, die de kracht van de Oude Magie nog bezit en aan het begin staat van een queeste om zijn volk te bevrijden. Drie vrouwen, een Tovenares, een Phaerie en een Xandim, spelen een belangrijke rol. Kleurrijk fantasy-verhaal vol intriges, magie en actie en bevolkt met een grote, bonte stoet van personages als elfen, tovenaars en draken. Sluit min of meer aan op 'Dhiammara' (1997), het vie…Lees verder

Over Maggie Furey

Maggie Furey (Hertfordshire, Engeland, 5 november 1955) is een Engels docente, schrijfster en recensent (voor 'BBC Radio Newcastle'), ze was adviseur in het 'Durham Reading Resources Centre' en ze heeft leesacties voor kinderen georganiseerd. Nu woont ze in County Wicklow in Ierland. Ze is een bekende fantasy-auteur, vooral door haar 'De kronieken van Aurian'-serie (The Artifacts of Power).

Oeuvre

De kronieken van Aurian

  • De Magiërs van Nexus (1994)
  • De Harp der Winden (1995)
  • Het Vlammende Zwaard (1995)
  • Dhiammara (1996)

The web

  • 6. Sorceress (1998)
  • 10. Spindrift (1998)

Het schaduwverbond

  • Het hart van Myrial (1999)
  • De geest van de steen (2001)
  • Het oog van de eeuwigheid (2002)

Lees verder op Wikipedia