Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als jong kind is een tienermeisje gered door een wolf met goudkleurige ogen toen ze door zijn wolfsroedel in het bos achter haar huis werd aangevallen. Jaren later ontmoet ze een jongen met dezelfde goudkleurige ogen als haar wolf. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Huiver
Auteur
Maggie Stiefvater
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shiver
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2015 | Andere uitgaves
335 p.
ISBN
9789048826667 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Grace elf is, wordt ze bijna opgepeuzeld door een roedel hongerige wolven. Maar een wolf met opvallend goudkleurige ogen beschermt haar. Als Grace hersteld is van haar verwondingen, gaat ze deze wolf iedere winterdag opzoeken in hun tuin die grenst aan het bos. Wanneer zes jaar later Jack,een jongen op haar school, wordt verscheurd door wolven, begint Grace te denken dat de wolven geen gewone wolven zijn.
Als wraak voor de dood op Jack trekt een aantal jagers het bos in om de wolven neer te knallen. Grace probeert hen nog tegen te houden, maar ze is te laat. En dan vindt ze op de veranda een jongen met goudkleurige ogen en een schotwonde in de nek. Hij heet Sam. Sam geneest snel en Grace slaagt erin om hem verborgen te houden op haar kamer. De voornaamste reden hiervoor is dat haar ouders in hun eigen wereldje lijken te leven en Grace niet steeds de aandacht geven die ze nodig heeft.
Van Sam krijgt ze uiteindelijk een groot deel van het verhaal te horen. De wolven zijn weerw…Lees verder
Eerste deel van de trilogie 'De wolven van Mercy Falls' over het tienermeisje Grace dat verliefd wordt op een jongen die iedere winter in een wolf verandert. Als klein meisje werd Grace (ik-figuur) gered door een wolf met goudkleurige ogen toen ze door zijn wolfsroedel in het bos achter haar huis werd aangevallen. De wolf blijft terugkomen en haar fascineren. Jaren later ontmoet ze Sam, een jongen met dezelfde goudkleurige ogen als haar wolf. Sam is die wolf. Grace en Sam worden verliefd op elkaar. Maar hoe moet het verder als het weer winter wordt? Om en om komen Sam en Grace aan het woord in dit goed geschreven, spannende, romantische, maar ook weemoedige verhaal dat meer diepte en overtuigingskracht heeft dan de meeste verhalen in dit genre. Stiefvater heeft een originele visie op weerwolven en de onmogelijk lijkende Romeo en Julia liefde tussen Sam en Grace wordt mooi, soms bijna poëtisch beschreven. Herdruk met vrij sober zwart omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Huiver

Sinds de boekenwereld dankzij Harry Potter overbevolkt raakte met tovenaars en mythologische wezens weer vanonder het stof werden gehaald, kunnen we rekenen op soortgelijke effecten ten gevolge van Twilight. Et voila, lang heeft het niet geduurd: hier heeft u een boek over weerwolven. Ondanks de titel zijn we al lang niet meer HUIVERachtig om mythe en werkelijkheid met elkaar te vermengen. Hier in een bepaald originele benadering van het fenomeen weerwolven. Neen, ze bestaan niet omdat er vampieren bestaan, maar ze ontstaan gewoon door een beet van een andere weerwolf en veranderen niet wanneer het volle maan is, maar gewoon wanneer het te koud wordt. Dat is toch wat Grace ontdekt. Al sinds haar kinderjaren observeert ze de wolven vanuit haar tuin die overgaat in een bos. Er is één wolf waarmee ze een bijzondere band heeft omdat hij haar ooit redde van een aanval van zijn roedel. Wanneer later Sam opduikt, herkent ze in hem ‘haar’ wolf. Het is liefde op het eerste gezicht, maar het…Lees verder

Over Maggie Stiefvater

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sadichhak

Maggie Stiefvater (Harrisonburg (Virginia), 18 november 1981), geboren als Heidi Hummel, is een Amerikaanse bestsellerauteur van young adult-literatuur en fantasy-romans. Zij is bekend van de boekenreeksen The Wolves of Mercy Falls en The Raven Cycle.

Levensloop

Volgens Stiefvater was ze als kind angstig en had ze vele fobieën. Ze wilde gevechtspiloot en autocoureur worden, maar was ook een hartstochtelijk boekenlezer en ze vond het leuk om te schrijven. Op haar 16e stuurde ze al manuscripten naar uitgevers. Tegen de tijd dat ze ging studeren had ze ruim 30 romans geschreven, waaronder vier thrillers over de IRA. Zij volgde een opleiding aan het Mary Washington College en studeerde af in de richting geschiedenis. Na haar studie werkte ze als portretkunstenaar, waarbij ze zich met succes specialiseerde in de paardensport. Op 16-jarige leeftijd heeft Stiefvater tevens haar voornaam van Heidi naar Margaret veranderd…Lees verder op Wikipedia