Dvd
Japans

The voices of a distant star

Makoto Shinkai (regisseur)

The voices of a distant star

In het jaar 2046 zijn Mikako en Noboru goede vrienden. Als Mikako geselecteerd wordt om buiten het zonnestelsel te vechten tegen aliens, houden zij contact per sms. Maar hoe verder zij in de ruimte verdwijnt, hoe langer de sms-jes er over doen om Noboru te bereiken, soms wel acht jaar.
Titel
The voices of a distant star
Regisseur
Makoto Shinkai
Uniforme titel
Hoshi no koe
Taal
Japans
Uitgever
Kaze, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
25 min.
Aantekening
Taalkeuze: Japans, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans
EAN
3700091021515

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Japanse anime van regisseur Makoto Shinkai uit 2003. Het verhaal speelt op aarde in het jaar 2046. Mikako en Noboru zijn goede vrienden en hopen naar hetzelfde lyceum te gaan. Als Mikako geselecteerd wordt om buiten het zonnestelsel te vechten tegen aliens, mist Noboru zijn vriendin heel erg. Zij houden contact per sms, maar hoe verder zij in de ruimte verdwijnt, hoe langer de sms'jes er over doen om Noboru te bereiken, soms wel acht jaar. Jonathan Mays (Animenewsnetwork, i) schrijft: Shinkai heeft een meesterwerk gecreëerd, in een mix van beeldschone animatie, een hartverscheurend verhaal en mooie, eerlijke dialogen. Een van de mooiste releases van 2003. Dat dit gemaakt is door één man op een Macintosh computer benadrukt de grootsheid van de prestatie. Chris Luedtke (Passportcinema, i) is ook onder de indruk van alle aspecten van dit 'impressive piece'. Deze film doet in 25 minuten meer dan veel lange animefilms in hun volle lengte. Hij schijnt helderder dan de zon, maar neemt ons me…Lees verder

Over Makoto Shinkai

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ilya Voyager

Makoto Shinkai (新海 誠, , Shinkai Makoto) (Koumi, 9 februari 1973) is een Japans regisseur, schrijver, producent, animator en grafisch artiest. Hij is bekend als regisseur van de film Your Name., de meest succesvolle animefilm aller tijden.

Biografie

Shinkai werd geboren als Makoto Niitsu in Koumi, Nagano. Hij studeerde Japanse literatuur aan de Universiteit van Chuo. Zijn interesse voor manga, anime en romans begon op de middelbare school. Zijn favoriete animefilm is Castle in the Sky van regisseur Hayao Miyazaki. Shinkai wordt in sommige interviews genoemd als opvolger van Miyazaki, maar dat vindt hij zelf een overschatting.

Zijn eerste baan was in 1994 bij computerspelontwikkelaar Nihon Falcom, waar hij vijf jaar werkte aan videoclips voor diverse spellen. Hier ont…Lees verder op Wikipedia