Your name

Makoto Shinkai (regisseur), Radwimps (componist)
Middelbare scholiere Mitsuha woont in een saai dorp en droomt van een opwindend leven in Tokio. Op een dag wordt ze wakker in het lichaam van Taki, een scholier in Tokio, en hij in haar lichaam. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Your name / regie en scenario Makoto Shinkai
Regisseur
Makoto Shinkai
Componist
Radwimps
Taal
Japans
Uitgever
Periscoop, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Japans, Engels Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op de gelijknaminge manga-strip van Makoto Shinkai
EAN
5051083126694

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Animatiefilm van de Japanse regisseur Makoto Shinkai (5 cm per second; Voices of a distant star). Middelbare scholiere Mitsuha woont in een saai dorp en droomt van een opwindend leven in Tokio. Op een dag wordt ze wakker in het lichaam van Taki, een scholier in Tokio, en hij in haar lichaam. Deze gebeurtenis herhaalt zich vaker, en gaandeweg leren ze elkaar kennen door middel van briefjes en berichtjes in elkaars telefoon. Wanneer Taki geen contact meer krijgt met Mitsuha, gaat hij op zoek naar het dorpje waar ze woont. Het blijkt dat ze in verschillende tijdlijnen leven en ook dreigt een natuurramp. De recensenten geven 3-4 1/2 ster. Remke de Lange (Trouw 2-11-'17) hoort teveel 'kleffe popsongs', maar vindt het een raadselachtig verhaal met fraaie animaties en een 'ontroerend, lyrisch einde'. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Onweerstaanbaar romantische en prachtig getekende variatie op de klassieke body swap-film (…)’. De film was in Japan en wereldwijd zeer succesvol. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Makoto Shinkai

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ilya Voyager

Makoto Shinkai (新海 誠, , Shinkai Makoto) (Koumi, 9 februari 1973) is een Japans regisseur, schrijver, producent, animator en grafisch artiest. Hij is bekend als regisseur van de film Your Name., de meest succesvolle animefilm aller tijden.

Biografie

Shinkai werd geboren als Makoto Niitsu in Koumi, Nagano. Hij studeerde Japanse literatuur aan de Universiteit van Chuo. Zijn interesse voor manga, anime en romans begon op de middelbare school. Zijn favoriete animefilm is Castle in the Sky van regisseur Hayao Miyazaki. Shinkai wordt in sommige interviews genoemd als opvolger van Miyazaki, maar dat vindt hij zelf een overschatting.

Zijn eerste baan was in 1994 bij computerspelontwikkelaar Nihon Falcom, waar hij vijf jaar werkte aan videoclips voor diverse spellen. Hier ont…Lees verder op Wikipedia