Om hun vriendschap nieuw leven in te blazen gaan vier vrouwen een lang weekend feesten in New Orleans tijdens het Essence Music Festival.
Titel
Girls trip
Regisseur
Malcolm D. Lee
Acteur
Regina Hall Tiffany Haddish Jada Pinkett Smith Queen Latifah
Componist
David Newman 1954- (US I)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Duits
EAN
5053083127121

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komedie van Malcolm D. Lee (Scary movie V; Soul men) met o.a. Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith en Tiffany Haddish. Vier vrouwen zijn vanaf hun highschooltijd beste vriendinnen, maar hun vriendschap is verwaterd. Wanneer schrijfster Ryan (Hall) de belangrijkste spreker is op 'Essence', een groot Afro-Amerikaans festival in New Orleans, nodigt ze haar vriendinnen uit om mee te gaan. Ze beleven een wild weekend vol drank, drugs en seks, waarbij ook oud zeer en nieuwe ruzies worden opgelost. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Grove dames-gaan-los-komedie in de trant van Bridesmaids en Bad Moms, maar dan met geheel Afro-Amerikaanse cast. (...) Gladde, onderhoudende doelgroepfilm wordt ontsierd door wat al te ranzige grappen en een te lange speelduur. De charismatische actrices hebben zichtbaar lol, maar zijn eigenlijk te goed voor het materiaal.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-9-'17): '(...) hilarisch, grof, smakeloos, vertederend, confronterend, maar bove…Lees verder

Over Malcolm D. Lee

Malcolm D. Lee (New York, 11 januari 1970) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Lee werd geboren in het stadsdeel Queens van de Amerikaanse stad New York. Hij is afgestudeerd aan het Packer Collegiate Institute in Brooklyn en de Universiteit van Georgetown in Washington. Lee regisseerde onder andere de musicalfilm Soul Men met Samuel L. Jackson en Bernie Mac in de hoofdrol en de komische roadmovie Girls Trip met Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith en Tiffany Haddish in de hoofdrol. In 1996 won hij op het Palm Springs International ShortFest een Student Award in de categorie beste comedy.

Hij is de neef van filmmaker Spike Lee.

Filmografie

Film

Televisie

Externe link

(en)  Malcolm D. Lee in de Internet Movie D…Lees verder op Wikipedia