Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Boor gaat op reis … naar Parijs

Manon Sikkel (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Boor gaat op reis … naar Parijs
×
Boor gaat op reis … naar Parijs Boor gaat op reis … naar Parijs

Boor gaat op reis … naar Parijs

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boor wil naar Parijs, maar niemand heeft tijd om met hem mee te gaan. Wat als hij nu gewoon op de fiets stapt om in zijn eentje naar Parijs te gaan? Met gekleurde illustraties. AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Parijs
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Boor gaat op reis … naar Parijs
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2023
35 p. : ill.
ISBN
9789048747023 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een avontuurlijk leren lezen-boekje over een fietsreis naar Parijs. Boor wil graag op reis, maar niemand heeft tijd om met hem mee te gaan. Zijn vader heeft het te druk, en zijn moeder moet werken. Wat als hij nu gewoon op de fiets stapt om in zijn eentje naar Parijs te gaan? In opgewekte stijl geschreven op AVI-niveau M4. Met levendige kleurenillustraties in de herkenbare stijl van illustrator Andrea Kruis. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Manon Sikkel is een bekende schrijver, psycholoog en jeugdauteur. Ze schreef meer dan dertig boeken en haar werk won meerdere literaire prijzen, waaronder de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ik leer lezen met Zwijsen*'.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast gaf ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze een van de oprichters van Lopen Zonder Blaren.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderju…Lees verder op Wikipedia