Boek
Nederlands

De honing en de honingin

Manon Sikkel (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
De honing en de honingin
×
De honing en de honingin De honing en de honingin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De koning viert feest. Die dag is de hele klas van Lien net een prins of prinses. Lien niet, want zij is al prinses. Is dat echt waar? Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De honing en de honingin
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
58 p. : ill.
ISBN
9789048729449 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op Koningsdag gaat Lien, de dochter van de koning, naar school. Daar is iedereen verkleed als prinses, alleen Lien niet. Maar zij is prinses, ook al geloven de andere kinderen dat niet. Totdat de koning en koningin de school bezoeken en ze de hele klas meenemen naar het paleis. Een verhaal geschreven in de vorm van een toneelstuk. Door de rollen te verdelen kunnen twee, drie of vier kinderen steeds een stukje tekst voorlezen. Er staan ook regie-aanwijzingen in, die niet altijd even duidelijk zijn. Met name wanneer er uitgelegd wordt welke stukjes er voorgelezen moeten worden, als je met zijn tweeën bent. De tekst, geschreven op niveau AVI-E3, is vlot leesbaar zonder moeilijke woorden, qua begrip of leestechniek. De illustraties vormen een leuke aanvulling. Op de schutbladen staan alle hoofdpersonen afgebeeld. Een humoristisch verhaal om samen te lezen, waarbij het grappig is dat Lien in plaats van de k een h zegt. Vanaf ca. 6,5 jaar

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast gaf ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze een van de oprichters van Lopen Zonder Blaren.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderju…Lees verder op Wikipedia