Boek
Nederlands

Geheim agent Max

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Geheim agent Max
×
Geheim agent Max Geheim agent Max
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geheim agent oma en Faisel zijn op een geheime missie. Daarom verzorgt Max het tuintje van Faisel, waar hij robot Gember onmoet. Gember is Faisels nieuwste uitvinding, die nog niet helemaal goed werkt. Dan wordt Gember ontvoerd. Max moet Gember terugvinden, voor het misgaat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Robots, Grootouders
Titel
Geheim agent Max
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Geheim agent Oma
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2021
138 p. : ill.
ISBN
9789024595679 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Geheim Agent oma'*. De oma van Max is als geheim agent op een missie naar Zuid-Amerika, samen met geheim agent Faisel. Omdat het zomervakantie is, heeft Max beloofd om Faisels groentetuintje water te geven tijdens diens afwezigheid. Hier ontmoet Max de robot Gember, een nieuwe uitvinding van Faisel. Maar Gember is nog niet helemaal af, en werkt dus nog niet zo goed. Dan wordt Gember ontvoerd door de baas van de beveiliging van het ministerie van Geheime Zaken, die de robot wil inzetten voor beveiliging. Max, die later ook geheim agent wil worden, moet de robot proberen terug te halen voordat er iets verschrikkelijk mis gaat. Humoristisch en avontuurlijk eigentijds verhaal van meervoudig bekroonde kinderboekenschrijfster en Nederlands' kinderboekenambassadeur, met vaart verteld in tien getitelde hoofdstukken. Ruime bladspiegel en ruime interlinie. Niet te lange zinnen. Personages zijn grappige typetjes. Met leuke kleine bijpassende zwart-w…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties