Boek
Nederlands

Is vriendschap 4ever?

Manon Sikkel (auteur)

Is vriendschap 4ever?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Isa (13) heeft haar beide hartsvriendinnen Cato en Sofie erg nodig als haar vriend Tristan haar ineens niet meer ziet staan. Zouden voodoorituelen helpen om hem terug te winnen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Is vriendschap 4ever?
Auteur
Manon Sikkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2022 | Andere uitgaven
223 p.
Verschijningsdatum
01-01-2022
ISBN
9789048852253 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Isa en haar twee hartsvriendinnen Cato en Sofie - allemaal ongeveer 13 jaar oud - delen elkaars lief en leed ook al dreigt er wel eens onenigheid. Het verhaal wordt in de derde persoon verteld vanuit het perspectief van Isa. Zij heeft haar vriendinnen hard nodig als haar vriendje haar ineens negeert. Met voodoo-ituelen probeert ze het tij te keren, maar dat pakt anders uit. Naast de dagelijkse, vaak humoristische gebeurtenissen worden de hoofdstukken afgewisseld met tips die Isa op haar website geeft over vriendschap, liefde en de omgang met ouders. Tevens vertelt ze beroemde liefdesverhalen na, zijn er tal van sms'jes en msn's te vinden waarin veel afkortingen en Engels worden gebruikt. Door alle afwisseling blijft de nieuwsgierigheid van de lezer geprikkeld. Het taalgebruik is eigentijds, vlot en met veel dialoog. Achterin staan webadressen en bronvermeldingen. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Is liefde besmettelijk? door Izzy Love'* waarvoor de auteur de Hotze de Roosprijs 2009 hee…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties