Oktober

Manon Uphoff (auteur)
+1
Oktober
×
Oktober Oktober
In de reeks:
Genre:
Poëtische beschouwing op de maand oktober, waarbij de auteur afdaalt naar de onderwereld en vertelt over Griekse feesten, talking vagina’s en de doden.
Titel
Oktober
Auteur
Manon Uphoff
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2022
112 p.
ISBN
9789493248540 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een deel uit Maanden-reeks van Das Mag, waarbij telkens een eersteklas schrijver een boekje schrijft over de maand waarin het verschijnt. Alle omslagen worden gemaakt door dezelfde kunstenaar.Manon Uphoff schrijft over oktober. Ze daalt af naar de onderwereld en vertelt over Griekse feesten, talking vagina’s en de doden. Wie zijn we nog als de mensen die ons het beste kennen ons zijn afgenomen? In talige en poëtische stijl geschreven. Voor een literair lezerspubliek. Manon Uphoff (Utrecht, 1962) is een bekende Nederlandse schrijver en scenarioschrijver. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Nieuw Proza Prijs en de Opzij Literatuurprijs.

Over Manon Uphoff

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ilonamay

Manon Uphoff (Utrecht, 20 december 1962) is een Nederlands schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar.

Biografie

Uphoff groeide op in een gezin met dertien kinderen.

Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs, de ECI prijs en het titelverhaal werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs voor literatuur. Haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Haar meest recente boek, Vallen is als Vliegen (2019), werd door het NRC Handelsblad en Humo uitgeroepen tot beste Nederlandstalige roman van 2019, terwijl de roman in de eindejaarsspiegel van kranten en tijdschriften door boekhandel Athenaeum werd uitgeroepen tot beste boek van 2019.

Van 2004 tot 2007 was Uphoff redacteur van het literair tijdschrift De Revisor. Van 2008 tot 2015 was zij achtereenvolgens bestuurslid, secretaris en voorzitter van…Lees verder op Wikipedia