Boek
Nederlands

De kip-en-kuiken-show

Maranke Rinck (auteur), Chuck Groenink (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Luuk (ik-figuur) en drie andere kinderen worden ontvoerd. Hun ontvoerders willen losgeld van hun ouders, die net allemaal een loterij hebben gewonnen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De kip-en-kuiken-show
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Chuck Groenink
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De kip en kuiken show
Uitgever
Zoetermeer: Pica Educatief, 2010
[24] p. : ill.
ISBN
9789089221155 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luuk (ik-figuur) voelt zich eenzaam nadat zijn moeder de loterij heeft gewonnen. Als een als kip en kuiken verkleed duo van een televisieprogramma aanbelt met het verzoek om mee te gaan en zijn kant van het verhaal op televisie te vertellen, is hij daar heel ontvankelijk voor. Samen met drie andere kinderen ontdekt hij dat het duo nep is en alleen uit is op losgeld. Zal Luuk kunnen ontsnappen? Spannend verhaal dat is verdeeld in hoofdstukken van steeds twee pagina's. Met levendige dialogen en een grote variatie in woorden. De ik-vorm vergroot de betrokkenheid van de lezer. De illustraties zijn een beetje somber in vooral bruin en bruin-geel. De emoties komen hierop niet echt uit de verf en de kinderen hebben nogal rare neuzen. In de serie 'De gestreepte boekjes'* verschijnen elke maand twee boeken om de lees- en taalontwikkeling te stimuleren. Dit deeltje is bestemd voor kinderen in groep vijf in januari. Waar deze aanduiding precies op is gebaseerd, wordt nergens in het boek toegelic…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia