Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De popcorn spion

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
De popcorn spion
×
De popcorn spion De popcorn spion
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ellis deelt op school stiekem popcorn uit in de klas. Als niemand haar maar verraadt! Popcornmannetje Bob, haar geheime vriend, zoekt uit wat Ellis’ klasgenoten en de leerkrachten van plan zijn. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
De popcorn spion
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
188 p. : ill.
ISBN
9789045124520 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op haar gezonde school deelt Ellis stiekem popcorn uit aan haar klasgenoten. Als niemand haar maar verraadt. Ze schakelt haar geheime vriendje in, popcornmannetje Bob, om uit te zoeken wat haar klasgenoten van plan zijn. En ondertussen is de Amerikaanse boer Bill op zoek naar Bob. Tweede, zelfstandig te lezen deel uit de serie over Bob Popcorn en deel uit de reeks ‘Tijgerlezen’. Ellis krijgt in dit deel een handlanger, haar buurjongen Dante. Door Dante kan de lezer (opnieuw) genieten van het ontmoeten van Bob (‘Ik lijk niet op een aardappel!’) en van een eerste kennismaking met Robin Hood. Mooi hoe Maranke Rinck laat zien dat een buurjongen die op het eerste gezicht stom lijkt toch aardig is en ook goed van pas komt. Bob is daarentegen nog steeds zijn nukkige en eigenzinnige zelf, een spion met driftbuien. Zijn droge reacties op elke situatie maken het tot een heerlijk (voorlees)verhaal. Dat geldt ook voor de vele gedetailleerde potloodtekeningen van Martijn van der Linden die er vaak…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia