Het prinsenkind

+1
Het prinsenkind
×
Het prinsenkind Het prinsenkind
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vele dieren zijn prachtig uitgedost en met cadeautjes op weg naar waar de zon het water laat schitteren. Wie of wat zullen ze daar ontmoeten? Prentenboek met sfeervolle schilderingen met indianenmotieven. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Dierenverhaal
Titel
Het prinsenkind
Auteur
Maranke Rinck Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Editie
3de dr.
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9056375911 9789056375911 (2006)
Plaatsingssuggestie
Dieren (ZIZO) Verhalen A-Z (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alle dieren zijn onderweg naar de plek waar de zon het water laat schitteren: reiger, sneeuwkat, hagedis, kraanvogel, woestijnmuis, maraboe, bever, aap, marter en hyena. Ze zijn op hun mooist uitgedost: beschilderd en versierd met lapjes, veren, kralen, knoopjes zodat ze eruit zien als indiaanse dromenvangers. Bijna iedereen heeft een cadeautje bij zich voor het pas geboren prinsenkind, een kikkertje dat met een piepklein kroontje op zijn hoofd op een blad in de vijver zit. Maar wat hij het liefste wil krijgen, is er niet bij: "Een lieve kus van een lief meisje. Misschien later... als ik wat groter ben", denkt hij dromerig. Bijzonder prentenboek met paginagrote, geheimzinnige en dromerige aquarellen in gedekte tinten met de sfeer van oude indianensprookjes. Deze illustraties, waarop vaak slechts de kop van het dier te zien is, vormen een mooi geheel met de sfeervolle tekst. Het verhaal ontrolt zich sprookjesachtig langzaam: per dier een dubbele pagina illustratie (rechts) en tekst (li…Lees verder

Het prinsenkind

“De dag begint. De zon verlicht het dal en laat het water schitteren. Vandaag reizen veel dieren naar deze plek, ze komen van overal.” Zo begint dit schitterende prentenboek. Elke nieuwe pagina brengt je bij een ander dier. De reiger, de sneeuwkat, de hagedis, de woestijnmuis, de bever, de aap en vele andere dieren maken zich klaar om ergens naartoe te gaan. Ze hebben zich mooi uitgedost en denken aan het cadeau dat ze hebben bedacht, gaande van een liedje, een kristallen bol, een veer, een bloem tot een gedicht en nog veel meer. Ze voeren conversaties met hun soortgenoten of met de natuurelementen: water, sneeuw en gras worden gepersonifieerd. Er heerst een opgewonden stemming. “Straks zullen de dieren elkaar ontmoeten, maar voorlopig zijn ze onderweg.” Elk stukje tekst wordt voorafgegaan door een titel die de naam van het dier draagt. De tekst is beschrijvend, bijna poëtisch, maar toch in een gemakkelijk begrijpbare taal. Op de rechterbladzijde staat dan in zachte tinten en natuurli…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia