Boek
Engels

I feel a foot!

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
Schildpad, Vleermuis, Octopus, Vogel en Bok slapen in een hangmat. Wanneer Schildpad iets hoort, gaan de dieren op onderzoek uit. Prentenboek in oblong formaat met expressieve illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voelen, Dieren
Titel
I feel a foot!
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ik voel een voet!
Uitgever
New York: Lemniscaat USA, © 2008 | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
Aantekening
Oblong formaat
ISBN
9781590786383 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zintuigen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijf jonge dieren, Schildpad, Vleermuis, Octopus, Raaf en Bok, liggen te slapen in een grote hangmat tussen twee bomen, hoog boven de grond. Het is nacht, alles is rustig, maar dan hoort Schildpad iets ritselen. Ze gaan op onderzoek uit, maar kunnen niets zien. Om beurten gaan ze dan maar voorzichtig voelen aan het dier dat in het donker zit. Ieder van hen is ervan overtuigd dat het dier een grote versie is van zichzelf. Tot het mysterieuze dier luid trompettert... Prachtig, grappig en spannend prentenboek dat zich uitstekend leent tot voorlezen. Marancke Rincks zinnen zijn ritmisch en haar taalgebruik is helder – wat gelukkig ook in deze Engelse vertaling van 'Ik voel een voet'* bewaard is gebleven. De kleurrijke illustraties van Martijn van der Linden springen van de pagina's. Hij gebruikt intense kleuren en geeft elk dier een ander patroon. De kleuren en patronen worden extra benadrukt door de inktzwarte achtergrond – het verhaal speelt zich immers 's nachts af. Een aanrader voor k…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia