Boek
Nederlands

Knikkeruil

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
Uil komt als nieuwe knikker in de groep. Als de groep belaagd wordt door monsters, racet Uil met de andere knikkers over een gevaarlijke knikkerbaan, op zoek naar een veilige verstopplek. Prentenboek met grappige kleurenillustraties, waarmee ook een knikkerspel gespeeld kan worden. Met losse knikkers. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Knikkeruil
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek, 2017
32 p. : ill.
Verschijningsdatum
04-10-2017
ISBN
9789059654303 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is gemaakt door Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. Het verhaal gaat over knikker Uil, die nieuw in de groep komt. Hij kan er niet even rustig wennen, want er liggen monsters op de loer! Samen met de andere knikkers gaat Uil op zoek naar een goede verstopplek. Ze racen over een fantastische kinkkerbaan, waarbij ze langs een eng putje en een gigantisch doolhof komen. Als ze echt niet meer weten waar ze naartoe moeten, doet Uil een ontdekking. Net als twee eerdere bijzondere uitgaven van het duo, ‘Memorykonijn’ en ‘Tangramkat’, is 'Knikkeruil' tegelijkertijd boek en spel. Met de bijgeleverde knikkers en de uitgestanste poortjes kan met het boek een superleuk knikkerspel worden gespeeld. Het spannende verhaal sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017: gruwelijk eng! Vanaf ca. 3 jaar.

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia