Boek
Nederlands

Meisjes om te zoenen

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Meisjes om te zoenen
×
Meisjes om te zoenen Meisjes om te zoenen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vele dieren zijn prachtig uitgedost omdat ze de kikkerprins willen kussen. Prentenboek met sfeervolle schilderingen met sjamanistische indianenmotieven. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Meisjes om te zoenen
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2007 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789056378288 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Prinsen - Prinsessen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De prins, een kikker met een gouden kroontje, ziet in de glazen bol dat er voor het paleis allemaal meisjes staan, die hem willen kussen. Hij moet de liefste kiezen, maar dat is een hele opgave. De kolibrie mag als eerste binnen en de andere dieren moeten nog wachten. Het nijlpaard vraagt zich af hoe ze de prins het beste kan kussen, de vossen hebben iets lekkers in de keuken ontdekt, de griel krijgt het advies vooral ‘uw lieve zelf’ te zijn, terwijl de zwarte kat denkt dat na haar kus de prijs heel knap zal worden. Als de prins niet kan kiezen omdat hij van alle dieren houdt, mogen ze hem allemaal kussen en vindt er een onverwachte metamorfose plaats. Extra groot formaat prentenboek, met steeds tweepaginagrote schitterende en sfeervolle illustraties waarop de dieren zeer realistisch geschilderd zijn. Ze zijn allemaal getooid met sjamanistische/folkloristische juwelen, tekeningen, voorwerpen, etc. Het verhaal is goed gestructureerd en biedt een goede spanningsboog uitmondend in een on…Lees verder

Meisjes om te zoenen

Dit is een parodie op het sprookje van de kikkerprins. De kikkerprins heeft een aantal meisjes laten komen om er de liefste uit te pikken. Zijn raadgever, een kristallen bol, geeft hem aanwijzingen. Als je verwacht voor de poort meisjes te zien, kom je bedrogen uit, want ook de prinsessen zijn dieren. De kolibri mag eerst. In afwachting van hun beurt leer je de karakters kennen van het nijlpaard, de vossen, de griel, de rat, de zwarte kat, de jan-van- gent, de ijsbeer, de egel, het konijn. Ze zijn allemaal mooi uitgedost. De kolibri blijft wel lang binnen, vinden ze. En als het nijlpaard heel onschuldig opmerkt dat de kolibri wellicht nog bij de prins zit, dan maken de vossen ervan: Ze zat wel heel dicht bij de prins. En dat is het begin van het geroddel. Alleen de egel is nuchter en houdt het bij: kletspraatjes en Getut en geroddel, echt iets voor meisjes. Haar maakt het niet uit hoe de prins er zal uitzien na de kus. Als hij straks in de troonzaal maar geen meisje wordt, besluit de …Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia