Boek
Nederlands

Memorykonijn

Maranke Rinck (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
Konijn zoekt het andere konijn, maar vindt een vliegtuig. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij allerlei figuren die ieder hun tweelingfiguur vinden, maar waar is het andere konijn? Vierkant prentenboek met grappige kleurenillustraties, gebaseerd op het spel memory. Met 32 uitneembare memorykaartjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Spelen, Zoektochten
Titel
Memorykonijn
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[52] p. : ill. + memoryspel
ISBN
9789047701682 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Konijn is op zoek naar het andere konijn, maar in plaats daarvan vindt hij een vliegtuig waar hij instapt om zijn zoektocht te beginnen. Het vliegtuig is stuk en hij landt op een eiland waar hij een koning tegenkomt die het andere konijn niet gezien heeft, maar wel een andere koning tegenkomt die precies op hem lijkt. De zoektocht van Konijn is dus nog lang niet afgelopen. Zal Konijn zijn tweelingkonijn vinden? Eigenlijk is dit grote kartonnen prentenboek de aanzet tot een spelletje memory. Alle figuren die Konijn tegenkomt zijn achterin als memoryplaatjes toegevoegd: de laatste twee pagina's zijn van hardkarton met 32 uitneembare memorykaartjes. Het spel kan dus echt gespeeld worden. Het uitgangspunt van dit prentenboek is origineel. De tekeningen zijn groot, soms grappig en in eenvoudige lijnen neergezet. De tekst is helaas soms verwarrend. De vraag is of kleine kinderen begrijpen wat het doel van het verhaal eigenlijk is. Al met al is dit boek origineel, grappig en mooi uitgevoerd;…Lees verder

Memorykonijn

Fantastisch om te zien welke verschillende tekenstijlen Martijn van der Linden aankan. Samen met Rinck bezorgde hij ons zoal o.a. 'Ik voel een voet' en 'Meisjes om te zoenen'. 'Memorykonijn' belicht weer een andere kant van zijn veelzijdigheid.

Iedereen kent wel het bekende memoryspelletje waarbij je op zoek moet gaan naar twee identieke plaatjes.Zo ook het konijn in dit verhaal. Helaas vindt hij geen ander konijn, maar een vliegtuig. Geen probleem, zo kan hij al vliegend op zoek naar zijn ontbrekende konijn. Al verloopt die zoektocht niet zonder problemen. Telkens als mogelijke hulp - de koning, een volk, een auto - hun identieke plaatje ontmoeten, helpen ze konijn niet verder. Gelukkig is konijn inventief genoeg om zijn queeste tot een goed einde te brengen.

In heel eenvoudige en sobere tekeningen met een beperkt gebruik van kleuren wordt een fantasierijk verhaal neergepend. Misschien niet steeds vlot te begrijpen voor jonge kinderen, wel boeiend. Achterin h…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Lees verder op Wikipedia