Boek
Nederlands

Vliegen, liegen en een film

Maranke Rinck (auteur), Martijn Van der Linden (illustrator)
De vader van Wilbur heeft zelf een vliegtuig gebouwd en heeft Wilbur ermee leren vliegen. Maar dan ontdekt de politie hun geheim. Samenleesboek op AVI-E4 en AVI-M5 met interactieve vragen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Extra onderwerp
Samenleesboeken
Titel
Vliegen, liegen en een film
Auteur
Maranke Rinck
Illustrator
Martijn Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas, 2013 | Andere uitgaves
69 p. : ill.
Aantekening
12,95 EUR
ISBN
9789053005330

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wilbur en zijn vader hebben een groot geheim: zijn vader heeft een vliegtuig gebouwd en leert Wilbur erin vliegen. Ze worden ontdekt en de politie doet een inval. Helaas voor hen is de politieman corrupt en wil hij Wilbur en zijn vader in een wapenschandaal betrekken. Kan Wilbur zelfstandig het vliegtuig besturen zonder hulp van zijn vader? Het verhaal is met veel vaart geschreven en leest als een spannende jongensdroom. Het einde is wensvervullend, maar realistisch. Deeltje uit de serie 'Samenleesboeken'*, geschreven op twee niveaus geschreven: de zwartgedrukte teskt op AVI-E4 en de (even grote) blauwe tekst op AVI-M5. Helaas liggen de niveaus hier wel erg dicht bij elkaar waardoor het samenlezen minder zinvol lijkt. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een vraag aan de lezer om over eigen emoties of mogelijke reacties op gebeurtenissen uit de tekst na te denken. De mooie sfeervolle schilderingen lopen merendeels over dubbele bladzijden en vervolmaken het geheel. Een stimulerend boek…Lees verder

Over Maranke Rinck

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) is kinderboekenschrijver. Ze schrijft prentenboeken, korte verhalen, leesboeken en verhalen in opdracht van culturele instellingen en educatieve uitgeverijen.

Rinck schrijft verhalen voor kinderen tot tien jaar. In 2017 won ze een Zilveren Griffel voor Tangramkat, een prentenboek dat ze maakte met haar man, illustrator Martijn van der Linden. Hun prentenboek Knikkeruil was het Officiële Prentenboek van de Kinderboekenweek. Voor het leesboek Bob Popcorn won Maranke in 2020 het Apeldoorns Uiltje en de Kinderboekwinkelprijs 2020. De prentenboeken van Rinck zijn in vele talen vertaald.

Suggesties