Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Blinker en de bakfietsbioscoop

Marc De Bel (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
In de reeks:
Blinker; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Blinker beleeft spannende tijden als hij met een uitvinderswedstrijd meedoet en zijn hond op geheimzinnige wijze verdwijnt. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Blinker en de bakfietsbioscoop / Marc de Bel ; met tek. van Harmen van Straaten
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Tingel, 2003 | Andere uitgaves
317 p. : ill.

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Blinker is de hoofdpersoon in dit verhaal met verschillende intriges: hij wint de tweede prijs in een uitvinderswedstrijd; hij speelt een belangrijke rol in een toneelstuk; hij lost, samen met een vriendinnetje, de geheimzinnige verdwijning van enkele honden op; hij en zijn vrienden leveren regelmatig strijd met een groepje oudere jongens, waarbij een zwakbegaafde jongen een rol speelt. De scènes volgen elkaar snel op; kinderen en volwassenen zijn daarbij voortdurend bezig elkaar voor de gek te houden of komische situaties te creëren. Hierdoor leest het verhaal vlot, maar de ietwat chaotische structuur maakt het moeilijk verbanden te leggen. Diepgang of karaktertekening ontbreekt. De leeftijdsaanduiding op de band is 11 jaar, maar door de aard van de gebeurtenissen is het boek ook voor jongere lezers bruikbaar. Bevat komisch bedoelde, maar wat grof uitgevallen zwartwittekeningen. Dito omslagillustratie in kleur.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties