Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Blinker en de bakfietsbioscoop

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)

Blinker en de bakfietsbioscoop

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Blinker beleeft spannende tijden als hij met een uitvinderswedstrijd meedoet en zijn hond op geheimzinnige wijze verdwijnt. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Blinker en de bakfietsbioscoop
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011 | Andere uitgaves
391 p. : ill.
ISBN
9789022323373 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De zomervakantie belooft een fantastische tijd te worden voor Blinker. Samen met zijn vrienden Jonas, Mats en Steef trekt hij geregeld naar de kasteelvijver, waar ze stiekem in hun blootje gaan zwemmen. Daarnaast houden ze feestjes in het nabije boswachtershuisje. Dat is echter niet naar de zin van tuinman Ward, en hij probeert er dan ook alles aan te doen om de jongens weg te houden. Verder is er nog de uitvinderswedstrijd voor jongeren waar Blinker dolgraag aan wil deelnemen. De beste uitvindingen winnen nl. een mooie geldprijs. Gelukkig staat Blinker er niet alleen voor: samen met de hulp van zijn vrienden en zijn vriendinnetje Nelle zet hij alles op alles om de wedstrijd te winnen. Al snel duiken echter de nodige problemen op. Zo laat de motorbende 'The Red Vampires' geen kans onbenut om Blinker en zijn vrienden het leven zuur te maken. Blinker verdenkt de bende er zelfs van dat ze iets te maken hebben met de verdwijning van zijn hond Sadee. Er zit niets anders op dan het hoofd ko…Lees verder
Blinker is de hoofdpersoon in dit verhaal met verschillende intriges: hij doet mee aan een uitvinderswedstrijd; hij speelt een belangrijke rol in een toneelstuk; zijn hond verdwijnt op geheimzinnige wijze; hij en zijn vrienden leveren regelmatig strijd met een groepje oudere jongens, waarbij een zwakbegaafde jongen een rol speelt. De scènes volgen elkaar snel op; kinderen en volwassenen zijn daarbij voortdurend bezig elkaar voor de gek te houden of komische situaties te creëren. Hierdoor leest het verhaal vlot, maar de ietwat chaotische structuur maakt het moeilijk verbanden te leggen. Diepgang of karaktertekening ontbreekt. Deze druk is voorzien van nieuwe zwart-witillustraties en een nieuwe omslagillustratie in kleur. Er is een tweede boek over Blinker verschenen: 'Blinker en het BagBag-juweel'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties