Boek
Nederlands

Blinker en het BagBag-juweel

Marc De Bel (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
In de reeks:
Blinker; 02
Blinker en zijn vrienden gaan op zoek naar een bijzonder juweel. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Blinker en het BagBag-juweel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2002, 2008 Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2002, 2008 | Andere uitgaven
318 p. : ill
ISBN
9065654925 9789065654922

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Blinker en zijn vrienden beleven spannende dagen: hij lanceert een zelfgebouwde raket, krijgt het aan de stok met kwaadwillende jongens, wordt gevangen gezet en lost een diamantdiefstal op. De rode draad is de relatie van Blinker met zijn vriendinnetje Nelle, met de dove Sara, voor wie hij het dovenalfabet leert (waarvan afbeeldingen), met de pastoor die amateur-astroloog is en met de zwakbegaafde Mats. Omstandig verteld verhaal, waarin veel gebeurt en veel wordt gelachen. De hoeveelheid verhaalelementen is enerzijds wel erg groot (ontluikende liefde, pornoboekjes en condooms van zijn vader, gehandicapten, vandalen enz.), maar dat houdt anderzijds de spanning erin. De gewassen zwart-wittekeningen doen strip-achtig aan. Vervolg op 'Blinker en de bakfietsbioscoop'. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties