Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De formule van tante Kriegel

Marc De Bel (auteur)
+1
De formule van tante Kriegel
×
De formule van tante Kriegel De formule van tante Kriegel

De formule van tante Kriegel

Marc De Bel (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De drieling Fien, Sien en Lien Kriegel belandt in een laboratorium waar vreemde genetische proeven worden genomen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Familie, Griezels
Titel
De formule van tante Kriegel
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010 | Andere uitgaves
221 p., 16 p.
ISBN
9789022324530 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de serie avonturen van de zusjes Kriegel. Ditmaal komt een zogenaamde wetenschapper de drieling vragen om mee te doen aan een genetisch onderzoek. Het begin van een enorme opeenstapeling van wreedheden en bloedstollende avonturen. Oma Kriegel zorgt gelukkig voor de bevrijding. De familie Kriegel is eigenlijk een asociaal gezin zonder geld en met een aan drank verslaafde vader. De vlotte stijl van schrijven is doorspekt met grof en populair taalgebruik. Verzorgde uitgave met een clichématige illustratie op het omslag die de inhoud echter wel goed dekt. Aan het eind smerige recepten van tante Kriegel. Herdruk zonder de oorspronkelijke illustraties; als illustratie nu alleen op enkele pagina's een grijze inktvlek. Een duizend in een dozijn verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia