Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De gouden waterduivel

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De gouden waterduivel
×
De gouden waterduivel De gouden waterduivel

De gouden waterduivel

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Alexander (14) vertrekt samen met zijn krokodil en oom Trotter naar een kasteel in Frankrijk. Volgens de verhalen leeft er een waterduivel in het meertje naast het kasteel. Zou het waar zijn? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De gouden waterduivel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
265 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op Het ei van oom Trotter en De kracht van Ajajatsoe
ISBN
9789461318633 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde deel van een serie over Alexander en oom Trotter ('Het ei van oom Trotter'*, 1987 en 'De kracht van Ajajatsoe'**, 1989). Het verhaal is los te lezen, maar bevat verwijzingen naar de voorgaande delen. Alexander Duberrie (14), zijn oom Trotter (eigenlijk Johannes Duberrie), zijn bijzondere vriendin Yam-Yam (een vijf meter grote kamkrokodil) en een hele rij anderen beleven spannende avonturen in het Franse familiekasteeltje. Naar wordt beweerd leeft er een drie meter grote, gifgroene slijmgriezel (Gargouille, Nix of Waterduivel) in het meertje naast het kasteel. Deze Waterduivel komt tevoorschijn bij vollemaan en heeft het dan op jonge meisjes voorzien. Alexander en Stien, het meisje op wie hij verliefd wordt, helpen bij het vinden van de Waterduivel, maar vooral bij het vinden van het verborgen 17e-eeuwse gouden beeld ervan. Er zijn een beperkt aantal in grijstinten uitgevoerde paginagrote illustraties. Een ouderwetse avonturenverhaal in korte zinnen en met veel dialogen. Vanaf ca…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties