Daisy
Nederlands

De knetterkwabmachine

Marc De Bel (auteur), Paulette Vandewege (verteller)
+1
De knetterkwabmachine
×
De knetterkwabmachine De knetterkwabmachine

De knetterkwabmachine

Marc De Bel (auteur), Paulette Vandewege (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hanne, Timmy en Oom "detective" komen bij het opsporen van een poes in het huis van professor Knetter. Deze man heeft een machine uitgevonden waarmee hij de eigenschappen van mensen en dieren kan verwisselen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De knetterkwabmachine
Auteur
Marc De Bel
Verteller
Paulette Vandewege  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
4de herz. dr.
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1998
1 cd
Speelduur
3:05
Oorspr. uitgever
Davidsfonds
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hannie en Timmy (± 12 en 10 jaar) logeren bij oom detective. In opdracht sporen ze een poes op. Daartoe komen ze in het geheimzinnige huis van professor Knetter en diens oerlelijke en enorm grote hulp. De professor is de uitvinder van de Knetterkwabmachine. Daarmee kan hij herseneigenschappen verwisselen. Oom eindigt in het verhaal met de eigenschappen van de kat voor een half jaar en andersom. Door de groteske uitwerking van de situaties en de karakters van de volwassenen is het boek gelijktijdig griezelig en humoristisch. Het is dynamisch geschreven met veel dialoog in twaalf hoofdstukjes. De lay-out is goed afgestemd op de doelgroep 10-12 jaar. Om de paar bladzijden een bij de sfeer aansluitende zwartwit tekening van de pas 16-jarige oud-leerling van de auteur. Het gekleurde omslag geeft de inhoud van het knettergekke verhaal al aan.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia