Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De kracht van Ajajatsoe

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na een onplezierig verblijf in een vakantiekolonie brengt Alexander met een oom een avontuurlijk bezoek aan bevriende bergpapoea's in Irian Jaya. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De kracht van Ajajatsoe / Marc De Bel ; met tek. van Jan Bosschaert
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Editie
7de dr.
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2001 | Andere uitgaves
300 p. : ill.
ISBN
90-6565-829-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek speelt tegen de voor een jeugdboek ongewone achtergrond van Irian Jaya. Het is een dik, lekker in de hand liggend boek met een spannende kaft en vormt het vervolg op 'Het ei van Oom Trotter', een boek dat voorafgaand per se gelezen moet worden, anders zal men grote delen moeilijk kunnen begrijpen. Vanuit een vakantiekolonie, waar hij getreiterd wordt, gaat Alexander (A'JaJatsoe in Papoeataal) samen met zijn oom naar Irian Jaya waar ze avonturen beleven met diverse Papoeastammen, sprekende krokodillen en ongure huurlingen die het tropisch bos kappen ten behoeve van olieboringen. De auteur verbleef zelf negen maanden op het eiland en illustreerde het boek met enkele, op cartoons lijkende, zwart-wittekeningen. Het is een onoverzichtelijk verhaal geworden met vreemde metaforen en tot vervelens toe herhaalde scheldwoorden in hoofdstukken van één à twee pagina's soms, in een plaatselijk rommelige lay-out. Sprekende krokodillen en talloze andere onwaarschijnlijkheden contrasteren st…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties