Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De nacht van de vleermuis

Marc De Bel (auteur)
+1
De nacht van de vleermuis
×
De nacht van de vleermuis De nacht van de vleermuis

De nacht van de vleermuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De drielingzusjes Kriegel maken het te bont op school en worden naar een kostschool gestuurd. Tante Betty grijpt in en neemt de zusjes mee naar haar dorp. Met de komst van de zusjes is de rust daar snel voorbij. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Griezels, Vleermuizen
Titel
De nacht van de vleermuis
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
194 p.
ISBN
9789022325292 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De drie zusjes Kriegel, een drieling, zijn meesters in het overleven in de stadsjungle. In dit nieuwe deel maken ze het te bont op school en worden ze naar een kostschool gestuurd. Dit is een opstapje naar het echte verhaal waar ze in het saaie dorp van hun tante op avontuur gaan. Al gauw zien ze een moord gebeuren en ontrafelen ze wat er aan de hand is. Na een dwaas begin een spannend verhaal. Het taalgebruik is overdadig met veel directe rede. Regelmatig verwijzingen (inclusief voetnoot) naar andere delen en reeksen van de schrijver. De vleermuis uit de titel maakt nauwelijks deel uit van het verhaal; wel is achterin een aantal pagina's opgenomen met informatie over dit zoogdier. Ruime bladspiegel, als illustratie alleen op enkele pagina's een grijze inktvlek. Op het omslag drie identiek geklede meisjes voor een raam met een silhouet van een moord. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarri├Ęre begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia