Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De schat van Kruisem

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De schat van Kruisem
×
De schat van Kruisem De schat van Kruisem

De schat van Kruisem

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Miete vindt tussen oude boeken van haar tante twee schriften. Er staan aanwijzingen in over een schat. Samen met de andere leden van de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub gaat Miete op zoek naar de schat. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De schat van Kruisem
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, [2019?] | Andere uitgaves
283 p. : ill.
ISBN
9789022323045 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Miete, een lid van de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub, vindt bij haar tante twee oude schriftjes van meester Pluim, waarin melding wordt gemaakt van een schat die gevonden is in het Noord-Franse Arras. Een deel van die schat zou in de loop van de tijd opnieuw verborgen zijn te Kruisem. Miete geraakt helemaal bezeten door de mysterieuze schat en kan haar andere Peppelvrienden overtuigen om er samen naar op zoek te gaan. "Zoek achter het juiste kruis, daar waar de kruisen elkaar kruisen...", zo luidt de enige hint. Al snel blijkt dat er nog andere geïnteresseerden zijn: de amateurarcheoloog Gert Kluiters wil nl. wel heel veel geld neertellen voor de schriftjes, ook hij wil de schat koste wat het kost als eerste vinden. Ondertussen neemt de Peppelclub ook deel aan een voetbaltoernooi. Door alle heisa rond de schattenjacht zal het echter niet gemakkelijk zijn om het hoofd koel te houden tijdens de wedstrijden. Dit is het vierde deel in de serie over de Peppelclub, die bestaat uit de v…Lees verder
Miete, een lid van de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub, vindt tussen de oude boeken van haar tante twee schriften. In deze schriften staat het verhaal van een in Frankrijk gevonden schat die door de vinders opnieuw verborgen is in het dorp van Mietes tante. De club besluit op zoek te gaan naar deze schat. Vierde deel in de serie over de Volwaardige Knoedelgekke Peppelclub*. Modern, vlot geschreven verhaal dat op waarheid gebaseerd is. De schat die de kinderen vinden, bestaat echt. Korte hoofdstukken en ruime, overzichtelijke bladspiegel. De uitgebreide beschrijving van een voetbalcompetitie is misschien voor voetballiefhebbers interessant, maar doet niet zo ter zake. Het omslag is aantrekkelijk onheilspellend. De zwart-witillustraties zijn in cartoonstijl. Achter in het boek staat een bijlage over De schat van Arras. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties